Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Петков: Проектозакон в САЩ носи пряка заплаха за България
Автор: Диана Бикова 15:04 / 28.08.2023Коментари (9)763
© Plovdiv24.bg
Изключително нездравословна е обстановката в България в сферата на сигурността, каза на пресконференция в Пловдив лидерът на АБВ Румен Петков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Петков припомни убийството на Красимир Каменов в ЮАР, мистериозната смърт на 58-годишния столичен топ адвокат Асен Джингов, в чиято кантора са работили Лена Бориславова и Никола Минчев, издъхването при странни обстоятелства на единия от братя Галеви - Ангел Христов, бруталния разстрел на Алексей Петров. Всички тези събития станаха през последните 4 месеца.

Според лидера на АБВ, парламентът не осъществява никакъв контрол върху изпълнителната власт и посочи като пример случай на кацане във Видин на неизвестен самолет, който после се приземил в Търговище. "Това е ясен знак на неспособността на България да защитава външните си граници" - обобщи той.

Петков коментира още, че в столицата има тежка престъпна среда, на която правителството няма политическа воля и способност да се противопостави и изброи откритите за кратко време мъртви млади хора. Още по-притеснително, по думите му, е, че тази тема не безпокои парламента.

"Това е изключително обезпокоително. Живеем в среда, в която престъпленията са част от ежедневието ни и се оплакваме, че нямаме чуждестранни инвестиции. Криминогенната среда беше коментирана по нелеп начин от вътрешния министър – той идва от БОП и казва, че МВР е изправено пред тежка организирана престъпност. Добре, като беше шеф на БОП, какво направи? Няма държава без престъпления, но когато държавата демонстрира безсилие, тогава е страшно" - обобщи той. 

Войната в Украйна е част от средата за сигурност. Петков обяви, че има проектозакон, с който САЩ обявяват Черно море за зона от стратегическо значение.

"В този проектозакон има текстове, които са пряка заплаха за националната сигурност на България. Един от тях казва: Нужна е стратегия за увеличаване на независимите медии, подкрепяни от САЩ. Друг касае осигуряване на дългосрочното пребиваване на американски кораби в Черно море. Българският военен министър обяви, че независимо от конвенцията от Монтрьо, България ще осигури присъствие за повече от 14 дни на американски кораби, което е пряко нарушение на международните договорености. В проектозакона се казва, че ще осигурят по-сериозно подпомагане на страни с исторически връзки с Русия, и, забележете - Молдова е записана като черноморска държава!" - обяви Петков. 

Опитите да се спрат със закон доставките на руски петрол ще доведе до 25-30% увеличаване на цените на петрола, а това ще разруши социалната среда, коментира още той. 

Петков похвали пловдивчани, че не са допуснали дискусия за паметника Альоша.

Цялата пресконференция гледайте в прикаченото видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Р. 5ов и Р.Овч са доказани руски шпиони.Вместо да си харчат паричките -милиарди ,те обикалят тук таме из България да омирисват чистиия въздух с руски опорки.
0
 
 
А той какво направи да защити националната ни сигурност от руските шпиони, които при него като министър безнаказано и невъзмутимо предаваха и продаваха държавните ни тайни на Русия? Той трябва да се срамува да е още в политиката, а и се опитва да “ продава” руски забранен петрол и газ, срамота! Да се маха и повече да не се появява. Като е такъв русофил да си събира багажа и право в Кремъл да го наградят за проруска пропаганда в България.
+2
 
 
Нищо лошо не казва Петков .Да зависими сме и затова полягаме на който ни дои.Каза ви истината за тая държава и дано го разберете .
-2
 
 
Тоя политически ТРУП може да се закопа.
-1
 
 
Дискусия за комунистически паметник, символ на съветската окупация ще има и още как, да не се кефи фонтанния. А що се отнася до престъпността, само доказва тезата, че главния секретар, назначен от решетниците е за смяна. И не са само той, ами и всички, назначени от овенния гимнастик трябва да бъдат освободени.
+2
 
 
Румен ПАТКов да се навежда в Кишинев, че и Пригожин се изгуби между полетите като не слуша Путин!
+2
 
 
Пикаещият в шадравани да си гледа своята терористична организация и да не дава акъл!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: