Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Петков във Варна: Дебатът за управленските приоритети закъснява, престъпленията в енергетиката са факт
Автор: Пламена Николова 13:41 / 20.07.2021Коментари (0)1695
© Varna24.bg
Време е за дебат за управленските приоритети – такива, които обединяват нацията, приоритети, които могат да гарантират разположеност във времето, общо позиции и политическа воля за тяхното решаване и персонален състав, който да ги реализира. Това коментира председателят на ПП АБВ Румен Петков пред медиите във Варна.

В списъка на управленските приоритети на първо място е пламът за възстановяване – тема, която остана встрани от дискусиите и в предишната предизборна кампания, и през тази, минала преди дни, посочи той. В приоритетите се нарежда Зелената сделка, енергийната сигурност, здравеопазването. Румен Петков отдели специално внимание на въпроса за българската енергетика.

"Министърът на енергетиката се държи така, сякаш "Булгартрансгаз“ са му портмоне. Той се държи като човек на ръчно управление от "Ай Си Джи Би“. Такова безсилие и безгръбначие, каквото това същество демонстрира, не съм допускал, че може да има. Той даде срок на енергийния холдинг до 9 юли да уволни ръководството на "Булгартрансгаз“. Нищо такова не се случи. Енергийният холдинг на "Булгартрансгаз“ показаха, че гледат на него като на употребявана салфетка. "Ай Си Джи Би“ – публично сме говорили много пъти за осакатяването на проекта "Комотини-Стара Загора“, от проекта са отрязани две звена, които възлизат на обща стойност 9 млн. евро, но стойността на проекта продължава да е същата“.

Сред примерите за хаос в енергетиката Петков посочи кредита, предоставен на "Булгартрансгаз“ от Българската банка за развитие (финансова институция, чиято роля е да подпомага малкия и среден бизнес) в размер на 150 милиона лева, без санкция на КЕВР и мълчанието на министъра на икономиката по темата. Председателят на АБВ съобщи, че в близките седмици на "Булгартрансгаз“ ще бъдат наложени санкции в размер на около 400 хил. лв. и добави, че министърът на икономиката е пряк участник в тези груби нарушения.

В коментара си за събитията в резултат на парламентарния вот, председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви, че премиерът не бива да бъде партиен лидер. Според него има приемственост между правителствата на Борисов и правителството на Радев по същност.

"Христо Иванов беше министър на правосъдието. Той е изключен от адвокатския съюз. Значи той е някакъв левент на свободна практика и не може да бъде адвокат. Знам само, че хвърля огромни пари за билбордове и политическа реклама. Стойчо Кацаров е изключен от БЛС и става министър на здравеопазването. Един човек, който е изритан от гилдията му, става министър на здравеопазването – най-чувствителният сектор в България години наред. Човекът, който измисли тези пътеки и направи здравето стока, в момента ще прави реформа. Христо Иванов докара съдебната система до това положение, а този, който ни дари с това здравеопазване на унищожени болници, сега ще реформира здравеопазването. Има неща, които не ги ли виждаме навреме, фалитите стават въпрос на осъзната необходимост на държавата.

В сравнение с всички министри на здравеопазването, в т.ч., събирани по бензиностанции, от финансовото министерство, от тук, от там, Стойчо Кацаров е здравният министър, който е виждал най-малко пациенти в живота си. Тези неща трябва да се видят. За съжаление президентът не ги вижда. Той трябваше да ги смени тези министри. Това е правителството на България, което не подлежи на парламентарен контрол, но с всички останали правомощия и задължения“, коментира още Румен Петков

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: