Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Радев разкри дали ще се кандидатира пак за президент
Автор: Екип Varna24.bg 17:08 / 19.12.2020Коментари (9)1747
©
Президентът Румен Радев ще подпише и издаде указа за изборите догодина в срок, както е по Конституция, а самият указ ще бъде публикуван в Държавен вестник на 26 януари, това съобщи той пред Дарик радио.

"Вие може ли дадете гаранция, че през април или май обстановката ще бъде по-облекчена отколкото през март", коментира Радев и така даде да се разбере, че не е се отказал от намерението да насрочи вота на 28 март. 

По думите му, след като посочил възможната дата изведнъж много хора и партии излезли от летаргията и се сетили, че наближават избори. Той поясни, че 28 март е дата в срок според Конституцията. Той поясни, че е последователен по темата, а всеки който има амбициите да управлява, трябва да докаже, че може да се справи и да управлява страната в едни непрекъснати кризи. По думите му целия свят е във всякакви по вид кризи и няма да се върнем към т.нар. нормалност.

Според него тези, които сега са на власт трябва да покажат, че поне могат да организират изборите. Радев призна, че при тази по-ранна дата ще е по-трудно за по-малките партии, които нямат структури, но въпреки това изтъкна, че те така могат да покажат дали мигат да мобилизират избирателите си. Той поясни, че няма дилема между избори и здравето на хората.

Президентът каза още, че чува аргументите на експертите и ще ги има предвид при подписването на указа и финалното решение кога ще е вотът. Той пожела да коментира дали очаква служебен кабинет или коалиционно правителство след вота. По думите му,  каквото и да е то, ще бъде съставено трудно, а НС ще бъде фрагментиран. Радев заяви, че никога не е бягал отговорност и ако се наложи да състави служебно –ще го направи. По думите му обаче един такъв служебен кабинет ще има много важни задачи – не само да управлява България в динамичен и кризисен период, но трябвало да демонтира и "порочния управленски модел", както и да покаже, че страната може да се управлява прозрачно.

"Ако реша да се кандидатирам за президент, няма да се моли или влиза в задкулисни договорки с партийни централи, каза той и поясни, че той е в диалог с хората", каза Радев. Той поясни, че за него не е важно колко време ще бъде президент, а какъв държавен глава ще бъде. Амбицията му била, докато е на този пост, да работи за правата и просперитета на българите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Той поясни, че за него не е важно колко време ще бъде президент, а какъв държавен глава ще бъде!!! Празноглав.С кух поглед,без емоции,съскащ и говорещ много ,не казваш нищо.Куха глава. Най слабия президент на България. Пълен провал.
0
 
 
Това е единствения президент противопоставил се на тиквите и мутрите.Той не е Плевела или Първанов .Единия бе добрия а другия лизача. Не напразно се видя къде бе Първанов след изборите.Да Радев бил разеденител но на кого .Да се прегърне с мутрите ли.Смешно е нали.
+1
 
 
Този докара президенството до никому ненужна държавна институция пълна с безполезни, но oгромен брой чиновници За разлика от опърпаните си поддръжници, за един мандат нищоправецът Румен Радев ще вземе близо 1 млн. лв., плюс доживотна голяма президентска пенсия. - И защо? За вдигане на юмруци и нагнетяване на социално напрежение? - За нещо свършено ли? - За злословия и за злодеяния... Да си ходи на село и дано по-бързо го забравим !
+2
 
 
Ако не се кандитира ще избегне срама от чудовищно ниския резултат на предстоящите избори.Вероятно < и от 10%
+3
 
 
Че кой нормален човек ще гласува за хаскьовлийското селяндурче,женен за *палавата деси*,проЗт и глупав!
0
 
 
ЛИЦЕМЕРА,ЮМРУКА Р.РАДЕВ НЕ ТЕ ИСКАМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.ТИ СИ ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРИЯ.ЧЕРВЕН БОКЛУК.НАСЪСКВАШ НАРОДА ЕДИН Щ/У ДРУГ.ДОЛНА МУТРА СИ ТИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: