Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен, който до дни щял да застреля майка си и сестра си, убил и приятелката си
Автор: Екип Varna24.bg 08:49 / 14.12.2016Коментари (0)1376
© Varna24.bg
Румен Кушинов e на 58 г., работи като автомонтьор в родното си село Къшин. Има 3 деца от различни жени. Родът Кушинови притежава апетитни имоти и земеделски земи.

Преди месец и половина майката и сестрата на Румен продават имот за стотици хиляди евро в идеалния център на Плевен. От големите пари до мъжа не стига нито лев. Той отдавна враждува със сестра си, през годините я заплашва с физическа саморазправа, за което тя многократно е пускала жалби в прокуратурата. Изплашени от непоносимия тормоз, майката и сестрата напускат Плевен. Бягат в София, където крият адресите си, пише "24 часа".

Кушинов замисля двойното убийство, когато разбира, че жените няма да делят с него големите пари. Решава да ликвидира майка си и сестра си, която не е омъжена, и така да остане единствен наследник на милионите, както и на непродадените имоти и ниви на фамилията. 

За мократа поръчка автомонтьорът първо търси наемници. После се отказва и поема сам "черната" работа. Наказателното производство срещу него е образувано, след като в средата на октомври постъпил сигнал за планираното престъпление. Криминалистите събират данни, че Румен Кушинов 2 пъти е осъждан за престъпления от общ характер.

При изграждане на психопрофила на евентуалния килър разследващите отново се вторачват в загадката около приятелката му, изчезнала през 2009 г. в село Къшин. Тогава след почерпка двамата се скарали.

Кушинов признал пред полицаите, че при скандала той я ударил няколко пъти и я убил. После вкарал трупа ѝ в кола и го хвърлил в река в област Плевен. Не казал обаче коя е реката. Обяснил, че бил в шок и въобще не помнел мястото. 

"Водолази претърсваха безброй водоеми без резултат. Екипите ни копаха и преравяха по сантиметри къде ли не. Издирването продължи дълго. Досега тялото на жертвата не е намерено.

Затова въпреки самопризнанията на Кушинов срещу него не е повдигнато обвинение за убийството на приятелката му", обясни шефът на полицейската дирекция старши комисар Красимир Начев. 

Той е работил по досъдебното производство за изчезналата жена преди 7 г. Делото още не е приключено, тъй като търсенето продължава. Кушинов живял без официален брак с приятелката си и има от нея дете, което е било на 8-9 г. във фаталната 2009 г.

След изчезването на майка му детето останало при Кушинов. Сега той има нова жена, а другите му две деца от предишни бракове са около 30-годишни. Кушинов е осъждан за лека телесна повреда, нанесена на мъж, когото подозирал за връзка с бившата му приятелка. 

Второто му наказание е за транспортно престъпление. И двата пъти му се разминало с глоба и пробация. Половин година обаче прекарал в ареста заради мистерията с потъналата без следа приятелка.

Кушинов скроява пъкления си план да убие родните си майка и сестра, когато разбира, че е ощетен след продажбата на имота за стотици хиляди евро. Вероятно обаче повече го измъчва мисълта, че лишен като наследник няма да прибере нито лев при евентуални сделки с недвижимите имоти и ниви на фамилията, тълкуват разследващи. 

По случая с подготвеното двойно убийство плевенските криминалисти работят заедно с Главна дирекция на националната полиция. 

"След задълбочен анализ на събраните доказателства преценихме, че Кушинов е способен да извърши тежкото престъпление. При претърсване на дома му в плевенското село Къшин са иззети 2 пистолета, незаконно притежавани от него. Единият е със заглушител. 

Експертизата на оръжията показа, че и с 2-та пистолета е стреляно напоследък, тоест той се е упражнявал за разправата Кушинов е задържан, наложен му е постоянен арест. Повдигнати са му 2 обвинения: за приготовление на умишлено убийство на 2-те жени и за незаконно притежаване на оръжие. Предотвратихме убийството на 2-те жени, което щеше да стане до дни", каза наблюдаващият прокурор Пламен Петков. 

Досега задържаният Кушинов не е проговорил. Той е мълчалив, потаен, мнителен, описват разследващите, които са водили разпитите по делото. Във вторник следобед окръжният съд в Плевен потвърди мярката на районния и отказа свобода на Кушинов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: