Румънски шарлатани бяха прогонени от България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:28 / 13.09.2017
1378
Бургас може да си отдъхне! Румънските измамници, от които пропищяха стотици ужилени бургазлии, най-после са прокудени от пределите на България. След блестящата съвместна акция на Burgas24.bg и служители на Първо РУП-Бургас, престъпната банда бе разбита и върната в Румъния.

За пъстрата палитра от трикове и номера, с които тарикатите от Северната ни съседка обираха парите на наивни бургазлии, сме писали многократно. Любимата им схема бе да се представят за глухонеми доброволци, събиращи дарения. Същите обаче често биваха забелязани в покрайнините на града, където ставаха далеч по-сладкодумни, опитвайки се да пробутат проста тенекия за чисто злато.

Въпреки че репертоарът им се знаеше от мнозина, а измамените бяха стотици, на румънците все им се разминаваше, тъй като липсваха преки свидетели, които да застанат с името и лицето си и да дадат показания. До 17-и юли, тази година, когато наш репортер документира поредното престъпление на групичката с видео запис и снимки.

Камерата ни улови точно момента, в който доверчив бургазлия бърка в портфейла си, за да извади банкнота и да я даде като дарение на мургава румънка с голяма синя папка.

Щом забелязаха, че са снимани, въпросната жена и спътницата й, мигом забравиха, че са глухонеми и налетяха на репортера ни с обиди и люти закани. Заради създалата се суматоха, мъжът бързичко си даде сметка какво става и прибра портфейла в джоба си. Това още повече разгневи двете жени, които започнаха да блъскат и удрят нашия репортер. За щастие, случаен минувач се намеси навреме, а малко след това на място пристигна и повиканият от нас полицейски патрул.

Още тогава Burgas24.bg предостави на полицията всички данни, видео и снимков материал, събирани от месеци срещу румънската престъпна група. Последва блестяща реакция от страна на служителите на Първо РУП-Бургас, които за нула време задържаха четиримата измамници. Разследващият полицай Станислав Видев направи всичко възможно по установяване на дейността им, като дори се свърза с правосъдното министерство в северната ни съседка.

Образувано е досъдебно производство, случаят е предаден на Районна прокуратура, като наблюдаващ прокурор е Димитър Илиев. Днес полицията потвърди, че нарушителите са напуснали България с предупредителни протоколи. Ако бъдат спипани отново да практикуват дейността си в страната ни, ги грози затвор.


Виж коментарите (3)

Още по темата (1):
24.07.2017 Тези румънски шарлатани лъжат хората за пари, налитат на бой, щом ги
разобличиш
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).