Румънски влак с ТИР-ове пристига за първи път в Русе

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
17:23 / 28.07.2018
2205
Натоварен с тежкотоварни автомобили румънски влак ще пристигне за първи път в Русе. Влакът прекосява Румъния и прави връзка между Сучава (Североизточна Румъния) и България. Той отпътува от гара Дорнещ в 00:38 ч. и ще пристигне в Русе. Превозът има за цел да елиминира тежкия трафик по шосетата в Румъния, съобщават вестниците "Адевърул" и "Ромъния либера".

Товарното подразделение на румънските железници (CFR Marfa) организира първия превоз RoLa в рамките на програма, финансирана от Администрацията на Фонда за околна среда, по маршрута Дорнещ - Гюргево Север - Русе и обратно, предаде БТА. Превозите тип RoLa (комбиниран превоз камион върху влак) ще бъдат осъществявани в пълни влакове с максимум 20 специализирани вагона, които са натоварени с 20 ТИР-а. Превозните средства ще бъдат изпращани от Украйна към България, Гърция или Турция, а по време на транспорта шофьорите им ще пътуват в кушет-вагони.

Вестниците посочват, че в Сучава има специална гара за товарене на камиони, които идват от Украйна и пътуват към България, Гърция или Турция. Представители на CFR Marfa казаха, че засега товаренето на камионите се осъществява на гара Дорнещ, но в бъдеще гарата за тази цел ще бъде Сирет, където се прави подготовка в тази насока.

На 6 юли Администрацията на Фонда за околна среда съобщи, че е одобрила проекта на подразделението за товарни превози на румънските железници. CFR Marfa притежава 160 специализирани вагона за превоз на ТИР-ове и е единственият железопътен оператор на товари в Румъния, който притежава такива вагони. Преди време компанията е осъществявала такива превози от Австрия до Румъния, припомня "Адевърул".

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).