Румяна Арнаудова: Прокуратурата не изпълнява поръчки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:18 / 04.01.2017
1175
Категорично няма как прокуратурата да изпълнява поръчки, както и вчера обяснихме, започнали сме това разследване (срещу Трайчо Трайков) още в средата на 2014 г., каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. 

"Според доказателствата, които е събрала прокуратурата, Трайчо Трайков в качеството си на министър, длъжностно лице заемащо отговорно служебно положение, а и в качеството си на принципал на "ЕВН България електроразпределение" и на принципал на Държавната консолидационна компания, не е изпълнил задълженията си по закон и умишлено е допуснал продажбата на миноритарния пакет от акции в нарушение от утвърдена от НС и МС стратегия. Това е умишлена безстопанственост, която представлява особено тежък случай според прокурорите от СГС. И с настъпила щета в значителен размер - повече от 20 милиона лева. Естествено е Трайков да отрича обстоятелствата около обвинението за даване на указания на хората, извършили сделката. Прокуратурата не твърди самоцелно определени факти, а се водим от доказателствата, с които разполагаме. Разбира се в съда обективната истина ще стане известна на всички медии. Категорично няма как прокуратурата да изпълнява поръчки, както и вчера обяснихме, започнали сме това разследване още в средата на 2014 г. Доказателствата, които сме събрали, водят до тези изводи. Никой не цели и не поставя в центъра на своето разследване определена личност. Най-напред се установяват фактите, дали има извършено престъпление и едва след това се прави извод има ли виновни лица и кои са те", каза Арнаудова. 

Арнаудова категорично отрече прокуратурата да изпълнява поръчки.


Източник: в. 24 часа

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).