Румяна Бъчварова: Доволна съм от работата на варненската полиция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
12:05 / 18.02.2016
2203
Доволна съм от работата на варненската полиция, която от почти последно място вече е на 15-то място, съобщи във Варна министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде репортер на Varna24.bg.

"Анализът показва резултати много добри с оглед стартовата позиция от преди една година. Тогава тези резултати отреждаха на варненската областна дирекция последно място, сега на половината. За тези по-малко от 12 месеца бяха постигнати много добри резултати и по линия на разкриваемостта и по линия на борбата с отделните видове престъпления. Насърчихме колегите това да продължи, тъй като това, което се случва във Варна е много важно за всички не само за варненци. Мисля, че след като за това време имаме тези резултати имаме основание за следващата година да чакаме по-добри", каза министър Бъчварова. 

Относно промените в Закона за МВР, касаещи по-малкото заплати на новопостъпващите полицаи Бъчварова коментира, че философията на реформата е да бъде оптимизирана дейността на МВР, така че с наличния бюджет и възможности да се работи по-добре. Затова са взети мерки за преструктурирането и извеждане на някои от дейностите в агенциите.

"Целта е да направиме така, че не както сега да има една тежка структура, която да се управлява централизирано, което е трудно и неефективно и второ, да дадем възможност на различните дейности на различни нива сами да управляват бюджетите си. 

Това ще ги направи доста по-оперативни и ще им даде възможност да постигат по-добри резултати. По отношение на кадрите, на които определяме условията, при които те ще напускат работата си по отношение на обезщетенията, 12 заплати са два пъти повече от обезщетението на тези, които ще преминават в категорията на държавните служители.

Толкова са определени за ДАНС и другите сходни структури. Това обаче ще важи не от тук в момента, а само за тези, които ще постъпват тепърва. Правим го сега с тази заявка, за да им дадем перспективата и сигурност, че тези условия няма да се променят неочаквано", каза Бъчварова.

Тя коментира още, че се обсъжда как точно армията да се включи в охраната на българската граница. Ако ситуацията излезе извън възможностите на МВР, които за момента не са изчерпани, ще се търси нейното съдействие. Как точно ще се случва това ще бъде ясно разписано в наредба, която ще бъде приета с постановление на Министерски съвет, обясни тя.

"В армията също има доста добре обучени офицери, които могат да се справят с тази задача. Цялостният процес по охрана на границата ще се ръководи от Гранична полиция", каза министърът.



Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Левон Хампарцумян: Като гледам последните правителства, а и сегаш...
Ще разследват щателно теча на данни, свързан с част от отговорите...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Борисов обясни на Делян Добрев защо е направил сглобката


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).