Русенската полиция в шок, откри трупа на жена, укриван 3 г. от сина й заради пенсия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:57 / 26.04.2018
2516
Окръжната прокуратура в Русе води досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жена от град Бяла, укривана в продължение на три години от сина й. Това съобщиха от прокуратурата. Към май 2015 г. жената била на 79 години. Досъдебното производство е образувано в резултат на разкритата измама.
 
51-годишният мъж укривал факта за смъртта на майка си, като целта му била да получава вместо нея пенсията й. Пред служителите на НОИ и съседи той твърдял, че жената се лекува в Русе. Така по здравословни причини не можела да се явява сама да получава парите от пенсията си в брой.
 
При извършена проверка в жилището й, след получаването на пенсията през този месец от сина й, полицаите открили останките от трупа на жената в къщата. Мъжът е задържан за 72 часа в ареста. Той е обвинен от Районната прокуратура в Бяла за незаконно получените пари от пенсията. За престъплението се предвижда затвор от една до шест години.

В същото време Окръжната прокуратура в Русе е образувала досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Разследването продължава, като е определен срок от два месеца.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).