Русенски съд попари двама, набирали момичета за развратни действия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:28 / 29.01.2020
1474
Състав на Окръжен съд – Русе разгледа две отделни дела по жалби на обвиняемите срещу взетите спрямо тях от първоинстанционния съд мерки за неотклонение "задържане под стража", потвърждавайки ги като правилни и законосъобразни.

Обвиняемите по първото дело – 31-годишният Г. Г. и 27-годишната Й. И. са привлечени към наказателна отговорност за набиране и транспортиране на отделни лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, като деянието е извършено чрез обещаване на облаги. Предвиденото в Наказателния кодекс наказание за това престъпление е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от 10 000 до 20 000 лв.

Срещу жалбоподателя по второто дело – 51-годишния Б. М. са повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, както и закани за убийство, извършени през 2018 г. в условията на опасен рецидив и в срока на предсрочно освобождаване по предходно осъждане. Престъпленията са тежки умишлени и предвидените за тях наказания са лишаване от свобода до шест години.

Въззивната инстанция сподели изводите на Районен съд – Русе, според които от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че и трите лица са извършили престъпленията, в които са обвинени. Налице е и реална опасност да се укрият или извършат други престъпления. Според окръжните магистрати, съобразявайки тежестта на обвиненията и обществената опасност на деянията и дейците, адекватната мярка за неотклонение по отношение на тях е задържане под стража. Определенията на Окръжен съд – Русе са окончателни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).