Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Русия готова да разгледа идеята за газов хъб край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:02 / 19.12.2014Коментари (6)2043
©
Русия е важен партньор на България за развитието на енергийния сектор. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова в телефонен разговор с руския си колега Александър Новак. Двамата министри обсъдиха важни аспекти на сътрудничеството между двете страни в енергийната област. 

Министър Петкова запозна руския си колега с непроменената официална позиция на нашата страна за реализацията на проекта "Южен поток". 

"За България това е важен проект както от гледна точка на диверсификация на маршрутите за доставка на природен газ, така и заради очакваното икономическо оживление и създаване на нови работни места при строителството и експлоатацията на газопровода", каза тя.

Петкова бе категорична, че проектът трябва да се реализира при спазване на европейското законодателство. 

Министър Петкова представи пред Новак предложението за изграждане на газов хъб на територията на страната в контекста на българската позиция, свързана с "Южен поток". 

Както е известно, идеята на правителството е да бъде изграден такъв разпределителен център край Варна - там, където трябва да излезе тръбата от морската част на газопровода "Южен поток". 

Тази идея беше представена и пред Европейската комисия от премиера Бойко Борисов при посещението му в Брюксел.

От своя страна министър Новак каза, че до момента Русия не е получила официално предложение от Европейската комисия за обсъждане на газов хъб на територията на България, но ако го получи, е готова да го разгледа. 

Той подчерта необходимостта българската страна да издаде в оптимални срокове всички необходими разрешителни за изграждане на морската част на газопровода. 

Министър Петкова поясни, че този процес е в ход и част от документите вече са издадени, а за друга в момента вървят административни процедури и предстои издаването им в близко бъдеще. 

"Въпреки заявеното от президента Путин намерение за спиране на проекта, до момента България все още не е получила официална информация от руската страна за нейната позиция", подчерта министър Петкова. 

Тя поясни, че това е важно за България, особено в контекста на стратегическото партньорство между двете страни в областта на енергетиката. 

Двамата министри се съгласиха, че задълбочаването на диалога по тези въпроси е от ключово значение за изясняване на всички аспекти по проекта и реализацията му в интерес както на Русия, така и на Европейския съюз. 

В края на разговора министър Новак получи покана от министър Петкова да посети България в удобно за него време и разговорите по тази и други теми от взаимен интерес да продължат.



Още по темата: общо новини по темата: 276
15.03.2022 »
14.01.2021 »
02.01.2021 »
01.01.2021 »
31.12.2020 »
29.12.2020 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
минаващи я кажи на колегите съфорумци тука коя е теменужка петкова :)
0
 
 
минаващия ай не се прави на много отворен :) добре че бойко е отново на власт и раснаците са насрани от санкциите :) много добре знаеш че иначе машите им съселов орехов овчаро свинарски и тям подобни щяха да ни ЗАРОБЯТ за жълти стотинки :) самият договор се наложи министър председателят на републиката да го вземе насила и много добре се видя че рашките много добре са си били подложили :) (повече от двадесед годинки без пуканта копейка за нас а сумати милиони да не кажа милиарди задължения) ЕТО КАДЕ СА ПАРИТЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ :)
0
 
 
......до момента България все още не е получила официална информация от руската страна за нейната позиция.....сериозността на путкин :) и на някой коментиращи тука (какъв вой беше майнаааа щот путкин казал нещо на три ракии в турция) хахахааа
0
 
 
както я бяха подкарали с този южен поток щяха да ни заробят любимите ти раснаци :) сега са здраво наритани и им са меки колената :) пахатели перегавариват :) бъди сигурен че при ПЪРВА най малка възможност ще направят поразия и то с безсмислени поразии за България :)
0
 
 
Разбира се, че е важен проект за нас! Нека Филипсбуш да чете и да се ограмотява!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: