Руснаците отсрамиха туристическият сезон в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
12:23 / 08.08.2019
1283
Руснаци спасиха сезона по Южното Черноморие. Плажовете в Слънчев бряг са пълни. След 10 часа няма място нито в свободната зона, нито под чадърите, каза пред bTV морският спасител Стиян Андерсен.  

От регионалната туристическа камара в Бургас обявиха, че през това лято т.нар. висок сезон, през който и цените са най-високи, и туристите са най-много, ще бъде рекордно кратък- до средата на август. Прогнозите им обаче се оказаха грешни.  

Вече трудно се намират места в хотелите, а според специалисти от бранша поне до 20-23 август базата ще е пълна на макс.  

Пуснахме специални оферти за конкретни пазари, които реагираха добре и успяха да компенсират недостатъчния брой туристи от немския пазар, каза Александър Александров, който е управител на хотелски комплекс в Слънчев бряг.

"Сезонът започна колебливо и това повлия на по-малките туроператори по Южното Черноморие, тъй като техните възможности са ограничени. Това се отрази на хотелиерите, тъй като нашите партньори от чужбина имаха проблеми с първоначалните записвания и закъсняха с авансовите преводи, които са по договор, а това влияе подготовката на базите на хотелите“, заяви Георги Илиев, който е сред най-опитните хотелиери и туроператори.

Хотелиерът Ростислава Димитрова пък призна, че сезонът е по-слаб от миналата година, но изтъкна, че никой не отчита факта, че през май и юни сме имали по-малко туристи заради хубавото време в Европа и лошото в България. Кой ще дойде в дъжда и ще избяга от слънчевото време, попита тя.

"Другата причина за по-слабия сезон е, че много от полетите от Германия бяха отменени. Има самолетни компании, които пренасочиха 80% от полетите към Турция. Това е игра на големите туроператори“, коментира хотелиерът.

"Намаляването на цените ще нанесе удар по качеството на туристическия продукт. Високият сезон ще продължи до 20-23 август. През междинния сезон цените ще паднат“, прогнозира  Пламен Копчев.

"Цените са с 15% по-ниски за двузвездна и тризвездни база от 1 август. Варират между 15 и 20 евро“, каза пък Георги Илиев.

Виж коментарите (5)

Още по темата (110):
26.10.2019 Има ли желаещи за морска авантюра на 26 октомври?
12.10.2019 Неочаквана прогноза за днес!
28.09.2019 Истински летен ден ни очаква утре
28.09.2019 Истинско лято през октомври, идва нова гореща вълна!
28.09.2019 Албена е най-добрата СПА дестинация за 2019 година
28.09.2019 Есен ли?
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).