Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руснак се издъни яко на изхода на къмпинг "Градина"
Автор: Екип Varna24.bg 16:02 / 29.05.2021Коментари (0)2011
© Varna24.bg
В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани десет мъже. Образувани са пет бързи производства и седем преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

- 19-годишен младеж от руенското село Ябълчево - в обитаваната от него квартира в Айтос, са намерени и иззети : два буркана с вместимост от 0,580 мл., съдържащи суха зелена тревна маса около 100 гр. / марихуана/и плик с 21 бели таблетки / чийто точен състав е в процес на изясняване/. Младежът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

- двама бургазлии / на 38 и 42 години/ и 27-годишна бургазлийка, пребиваващи в апартамент, разположен на ул. "Сливница", в който след извършено претърсване, са намерени и иззети : стъклена тава с полепнало по нея кафеникаво кристалообразно вещество, пластмасово шише с червеникаво прахообразно вещество, пластмасово шише с прозрачна течност със специфична миризма и утайка на дъното, буркан с бяло вещество на кристали, две колби, везна и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

- 25-годишен криминално проявен бургазлия, обитаващ апартамент в бл. 49 в ж.к. "Изгрев", от който са намерени и иззети : стъклена купа, съдържаща на дъното бяло кристално вещество, пластмасова бутилка от солна киселина, пластмасова бутилка и шише с мирис на ацетон, кутия с червено кристално вещество / червен фосфор/, бяло кристално вещество / метамфетамин/ и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо седем случая. Водачите са на възраст от 23 до 31 години. Трима от водачите /двама на 23 и един на 31 години/ шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, двама /на 24 и 30 години/ шофирали след употреба на канабис, един 29-годишен мъж от Черноморец шофирал "Фолксваген Голф" с бургаска регистрация след употреба на метамфетамин, а един 31-годишен руски гражданин, продължително пребиваващ в Бургас, шофирал "Мерцедес Ванео“, с бургаска регистрация, след употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис.

Руснакът е спрян около 17.18 ч. на 27.05.т.г. на изхода на къмпинг "Градина" в посока Черноморец от служители на бургаската жандармерия, като е установено, че същият шофира след като на 06.08.2020 г. му е отнета шофьорската книжка за срок от 10 месеца. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества, като пробата за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис е била положителна. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В пет случая водачи на автомобили, отказали да бъде тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 1 367 нарушения на скоростта. В шест случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са двама.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани седем велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-вече ул. Александровска" и ул. "Богориди"/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани десет пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани седем водачи.



Още по темата: общо новини по темата: 465
01.10.2021 »
30.09.2021 »
29.09.2021 »
26.09.2021 »
25.09.2021 »
22.09.2021 »
предишна страница [ 1/78 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: