Ръженият и пълнозърнестият хляб вече ще се правят по стандарт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:43 / 15.11.2019
1398
Ръженият, ръжено-пшениченият и пълнозърнестият хляба вече ще се правят по стандарт. Предстои следващата седмица трите стандарта да бъдат одобрени от Българската агенция по безопасност на храните, потвърдиха от агенцията за “Труд".

Очаква се изпълнителният директор на БАБХ да ги одобри. Досега утвърден стандарт “България" има за белия, типовия и хляба “Добруджа".

Новите стандарти ще влязат в сила от началото на следващата година. Очаква се оттогава родните хлебопроизводители да започнат производство на трите вида хляб по новите стандарти и те да се появят в магазина.

Хлябовете, които носят печата стандарт “България", трябва да отговарят на точно определени изисквания.

Те не съдържат никакви консерванти и добавки. Техните рецептури са прости – съдържат брашно, квас или мая, щипка сол за стабилизатор на химичните процеси и вода.

Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите са собственици на марката.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Диана Андреева-Попйорданова: Културата е приоритет и пиар на поли...
Кирил Топалов: Нестинарството не е нещо, в което да има някаква д...
Азис отговори на Даниел Митов: Тъжно. Ужасно
Радомир Чолаков: Референдумът на Радев беше опит за шум в 12 без ...
Киселова за искането на Радев към КС: Според мен ще бъде допуснат...
Ограничават движението по АМ "Хемус" в посока Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).