Рязката промяна на времето крие опасности на пътя, полицията с важни съвети за шофьорите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:23 / 27.11.2018
4019
Пътна полиция предупреждава, че рязката промяна на времето крие опасности на пътя и съветва водачите да са добре подготвени, ако им предстои пътуване. Това информират от пресцентъра на МВР, които разпространиха препоръки за движение по пътищата при ниски температури.

Най-добре да се поема на път със зареден резервоар гориво. Водачите трябва да заредят незамръзващи течности в охладителната система на автомобила и за чистачките. Желателно е да носят със себе си вода, топли дрехи, одеяло. Телефоните им да са заредени и да носят зарядни, които да ползват по време на път. Гумите трябва да са за зимни условия, а всички течности в системите на автомобила трябва да са подменени с незамръзващи.

Заредете достатъчно гориво, а преди път извън населено място трябва да се осведомите за прогнозата за времето, за временни или постоянни ограничения по набелязания маршрут.

Съветите към пешеходците са да излизат навън, само ако това е абсолютно наложително, да се движат по тротоарите и да използват подлезите и надлезите за пешеходци, а извън населените места се движат срещу автомобилния поток по банкета. Препоръките са да се обличат топли дрехи, да се обуват здрави обувки с дълбок грайфер, а, ако носите шапка, при пресичане да се огледате няколко пъти, преди да стъпите на улицата, защото шапката до в известна степен пречи на слуховото възприятие.

 

При попадане в рискова ситуация, сигнализирайте първо на телефона за спешни случаи 112, след това потърсете за съдействие близки и приятели, препоръчват от МВР.

Виж коментарите (0)

Още по темата (181):
13.04.2019 Плитки средиземноморски циклони носят сняг и дъжд днес у нас
11.03.2019 Пролет ли? Вижте каква промяна ни очаква!
10.03.2019 Завръща ли се зимата?
28.02.2019 Невиждано голям сняг на Беклемето
26.02.2019 "Топлофикация" шокира няколко семейства!
24.02.2019 Ето в кои наши два големи града сутринта ще е най-мразовита
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).