С около 14% са поскъпнали кувертите за новогодишната нощ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 19.12.2022
738
Все още продължават търсенията за свободни места за празниците по курортите както и в България, така и в чужбина. В зависимост от бюджета, с който човек разполага, преди няколко месеца бихме могли да намерим предложения с различни цени, както и качеството, което ще получим ще е спрямо избраната цена.

Тази година увеличението в цените е 10-15% по-висока спрямо миналата година по това време, като това важи за нашите курорти и дестинациите зад граница. Причината е главно заради енергийната криза и поскъпването на ток и консумативи.

Най-предпочитаните зимни курорти в България си остават дестинациите: Банско, Боровец, Пампорово, Велинград, Сапарева баня, Хисаря, Сандански.

Най-добрия вариант за намиране на почивки на преференциални цени е да се резервира още септември месец, за да намерим подходящо място с добра цена. Относно къщите за гости в България повечето са резервирани още през лятото, а за по-далечни пътувания, трябва да резервираме поне през юли, а ако сме избрали да почиваме в някоя съседна държава за коледните празници - до октомври.

Отново по данни на НСИ за миналата година месец декември в чужбина са пътували 551 012 българи.

С около 14% са поскъпнали кувертите за новогодишната нощ. От ресторантьорския бранш твърдят, че това е минимално увеличение на фона на високите цени на храни, електроенергия и газ. Въпреки поскъпването, вече има ресторанти, в които резервациите са на 100 процента в големите градове. 

Важно нещо, на което също трябва да обърнем внимание, когато говорим за почивки, е резервации с фалшиви и подвеждащи оферти. Винаги трябва да следим внимателно от кого и какво купуваме, и по отношение на документите, които получаваме, когато резервираме пътуването.

Ако няма договор от страна на туроператора например, да проверим задължително в регистъра дали има лиценз и дали този лиценз е активен, защото точно с такъв тип оферти много лесно могат да ни излъжат.

Виж коментарите (0)

Още по темата (250):
25.12.2023 Калоян Методиев и неговата честитка за Коледа: Който не иска - да не меси
06.12.2023 Празниците идват. Как да си спестим семейните скандали
03.12.2023 Невиждан хейт заля мрежата заради коледната украса в София, нарекоха я "извратена декорация", дори Портних се намеси
01.12.2023 Ето как да си комбинираме дните, за да почиваме много по Коледа и Нова
година
12.11.2023 Куче на хотел - от 25 до 130 лева, а срещу още 20 отива и на разходка
21.09.2023 Офертите за почивка около новогодишните празници – по-скъпи тази зима
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).