Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
САЩ били против "Турски поток" да минава през България
Автор: Екип Varna24.bg 10:27 / 10.01.2020Коментари (5)1300
©
Съединените щати са против втората линия на газопровода "Турски поток“, предназначена за доставки на газ за Югоизточна Европа през България, тъй като я разглеждат като геостратегически проект на Русия, заяви в интервю за Българското национално радио заместник държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл, който е №3 в Държавния департамент на САЩ.

"Съзнаваме, че енергийната сигурност е много важна за Европа и разбираме, че когато нашите съюзници имат сигурен достъп до енергоизточници, те са по-силни, по-благонадеждни съюзници“.

"Проблемът е, че Москва има други възгледи. Москва използва енергоизточниците си като политически инструмент, с който да упражнява влияние, да разделя Европа. "Северен поток 2“ и втората линия на "Турски поток“ са проблем, защото не осигуряват енергийна диверсификация за Европа. Те дестабилизират Украйна, защото Русия получава възможност да заобиколи тръбопроводите на украинска територия“.

"Ние смятаме, че те дават на Русия още едно средство да се наложи над Европа и така допринасят за нестабилността“.

САЩ ще продължат подкрепата си за модернизацията на българските въоръжени сили, за изграждане на защитена от манипулации 5G комуникационна мрежа и за укрепване на върховенството на закона в страната ни, посочи още Хейл.

"Тук в Америка сме оптимисти за развитието на България в това отношение и продължаваме да работим с вас за укрепване на демокрацията, на върховенството на закона и на противодействието на корупцията. Наскоро се договорихме да проведем диалог за реформа в конституцията и отчетност на съдебната власт. Приветстваме, че България се нагърби с водеща роля по редица регионални проблеми. Но силата на България зависи от силата на нейната демокрация“, заяви американският дипломат пред БНР.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 10.01.2020 г.
+4
 
 
Едно време когато по медиите и учебниците ги определяха на световен жандарм, по-точно че се опитваха да се правят на такъв, ние се присмивахме на комунистическата пропаганда, а то какво излезе сега- май било вярно а. Няма точка по света където да не си врат гагата и да се опитват да налагат тяхната воля и интереси, а много често и с употреба на сила.
Aнонимен
на 10.01.2020 г.
+6
 
 
Естествено, че са против. Само те трябва да имат и контролират останалите. И когато Боко разбра, че ще остане без газ България, респективно ще му ритнат столчето, гладните и измръзнали българи, не дочакали безплатната и безкористна американска помощ, най-сетне се реши на нещо патриотично. Погледнете и на фигурага, колко крив е турския поток, а трябваше да мине през варна и без транзитни такси. Но не, робите трябва да си плащат на султана. И пак благодарение на американците.
Aнонимен
на 10.01.2020 г.
+7
 
 
тези долни американци какво искат да купуваме тяхните буклуци ли. вън долна паплач, обирайте си базите и да ви няма. гниди, мърши, търтеи и всичко каквото може да се сетите...
Aнонимен
на 10.01.2020 г.
+5
 
 
На тези хамериканци угодия няма !!!
Aнонимен
на 10.01.2020 г.
+1
 
 
А Тиквата к'во вика?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: