СПА туризмът все по-модерен сред българите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:19 / 22.02.2023
637
Все повече се утвърждава у нас една изключителна, широко навлизаща тенденция и предпочитана добра алтернатива, която успешно допълва различните форми на туризъм целогодишно – практикуването на балнео и СПА туризъм. Това съобщиха от Министерството на туризма.

По обобщени данни от ЕСТИ повече от 13% от регистрациите на туристи в България са били в общините Велинград, Хисаря, Сандански, Разлог, Павел баня, Сапарева баня, Гърмен, Девин, Кюстендил, Вършец, Минерални бани, Стрелча, Костенец, Долна Баня, Баните. Реалният дял на СПА туризма е доста по-висок, тъй като СПА се предлага и в основните морски и планински курорти, както и в много други дестинации във вътрешността на страната, където могат да се практикуват и съчетават успешно различни форми на туризъм.

В повечето от изброените общини делът на българските туристи надхвърля 90%. Чуждестранните туристи общо за изброените общини са над 70 хиляди. Сред гостите от чужбина най-много са от Северна Македония, Израел, Румъния, Гърция, Германия, Великобритания, Сърбия и др.

Интерес към СПА туризма има от всички възрастови групи. По-младите туристи обикновено свързват СПА туризма с отдих и релакс, а по-възрастните туристи често пътуват с цел укрепване на здравето. По обобщени данни от 15-те общини, най-висок е делът на туристите между 45 и 59 г. – около 32%.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).