СРЗИ: Не сме сключвали договори с колекторски фирми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:00 / 17.02.2022
698
Столичната регионална здравна инспекция изпрати позиция до медиите, в която заявява, че няма сключени договори с колекторски фирми за извършване на епидемологични проучвания.

Писмото е във връзка с изказването на Мая Манолова, която по-рано днес остро разкритикува проектозакона за колекторските фирми, изготвян от Министерството на икономиката. По думите й проектозаконът е лобистки и обслужва интересите на банките и компаниите за бързи кредити.

Ето и цялата позиция на СРЗИ:

"Във връзка с публично изнесената информация от страна на г-жа Мая Манолова за сключени платени договори с колекторски фирми за извършване на епидемиологични проучвания, Ви информираме, че изнесената информация е невярна.

В хода на пандемията РЗИ-София многократно отправяше апел за набиране на доброволци, които да подпомогнат дейността за карантиниране на заразените и контактни лица. Обема на обработваната информация е огромен и е непосилен предвид тежкия кадрови дефицит, в който работи Столичната РЗИ. На призивите ни за доброволен труд откликнаха както физически лица така и фирми, сред които има две, в чийто предмет на дейност присъства и събиране на вземания.

Информираме Ви, че всички физически лица и фирми, които полагат доброволен труд в помощ на Регионалната здравна инспекция имат сключени договори за обработка на лични данни, изискуеми от Закона за защита на личните данни.

РЗИ-София благодари на всички физически лица и фирми, които полагаха и продължават да полагат безвъзмезден труд във връзка с пандемичната обстановка, което дава възможност на хиляди граждани да получат болничните си листове навреме и да не бъдат заплашвани от уволнение."

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Собственик на магазин: Голяма верига е отчела за миналата година ...
Добра новина само за един на всеки десет пенсионери
Празник е! Днес мечтите се сбъдват!
От днес влизат в сила противоепидемичните мерки срещу коклюша
Облачно и дъждовно в четвъртък: Жълт код за 10 области в България...
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).