СЗО: Решенията за промяна във ваксинационната кампания в България се основават на качествени данни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:49 / 02.09.2021
2139
"Решенията за промяна във ваксинационната кампания в България се основават на качествени данни. Това се случи след промяна в прилаганата имунизационна политика“, заяви Ханс Клуге, директор на регионалния офис на СЗО за Европа. Това стана при откриването на работна видеоконферентна среща за оптимизиране на ваксинационната кампания срещу COVID-19, инициирана от Министерство на здравеопазването на Република България.

"38% от населението не иска да се ваксинира, според съвместно социологическо проучване, проведено в края на 2020 г. от МЗ и СЗО“ каза зам.-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов в приветствието си към участниците в срещата, която се провежда по инициатива на МЗ. Д-р Томов благодари за усилията в подпомагането на здравните власти у нас и представи визията на министерството за ускоряване на имунизационното покритие срещу COVID-19. Заместник-министърът каза още, че се прави всичко необходимо за промяна на натрупания скептицизъм в общественото по отношение на COVID и ваксините.

"Правителството си е поставило високи цели и изпълнява всичките си ангажименти в борбата с COVID-19. Основното ни средство за справяне с коронавирусната инфекция е имунизацията“ заяви заместник министър-председателят по управление на европейските фондове Атанас Пеканов.

Позициите си по кампанията представиха и зам.-министрите Мария Гайдарова, Иван Кръстев и проф. Борислава Танева, съответно на образованието и науката, труда и социалната политика и културата.

В срещата взеха участие и представители на Регионалния офис на Уницеф за Европа, както и ръководителите на офисите на СЗО и Уницеф за България д-р Скендер Сила и Кристина де Бройн и редица експерти на българските здравни власти и двете международни организации.

"Сътрудничеството остава единственият ни правилен път в битката с пандемията. Докато всички не са в безопасност, никой не е в безопасност“ беше категоричен в заключителните си думи заместник-министър Томов.

Работата за повишаване на ваксиналното покритие в България срещу коронавируса да продължи на оперативно ниво и в още по-тясно сътрудничество, се обединиха участниците в срещата.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).