Сакскобургготски: Днес играя ролята на добрия цар, вече остарял

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
12:04 / 08.07.2015
705
Взех решението да стана премиер, защото смятах, че това е най-добрият начин да служа на страната си в един сложен за нея момент. Това заявява бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски в свое интервю за френското издания L'express.

Той подчертава, че резултатите са налице - държавата ни е член на ЕС и демонстрира напредък спрямо състоянието си преди няколко десетки години.

"Често забравяме в какво състояние беше държавата през 80-те години и къде сме сега", заявява той.

Сакскобургготски признава, че президентският пост има повече сходства с този на суверена, но тогава са били предприети действия, за да му попречат да се кандидатира за този пост.

"За политическите ми съперници обаче бе по-лошо, че станах премиер, тъй като премиерът разполага с реална власт. Именно така можех да направя нещо полезно за страната си", коментира той.

По думите му трябва да се отчете желанието на обществото за промяна, както и умората на обществото да вижда едни и същи лица дълги години. Той признава, че поддържа контакт с политически фигури и че често при него идват хора за съвет.

"Днес играя ролята на добрия цар, вече остарял", посочва Сакскобургготски на въпрос дали все още има роля в политическия живот на България.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Американски и украински специалисти инспектираха руското оборудва...
Още подробности от прокуратурата за катастрофата с НСО, Кирил Пет...
След скандала: Съдебният инспектор Александър Мумджиев подаде ост...
Пеевски подписа споразумение със синдикатите за заплатите на унив...
Защо румънците идват на море в България? 
Министър Калин Стоянов каза къде има най-много изборни нарушения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).