Само пробват с поскъпване на "Гражданска отговорност“, нямало основание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:07 / 07.08.2015
744
Наесен някои застрахователи може да пробват с 20-30% по-скъпи полици за "Гражданска отговорност". Като причина те сочат приетия от кабинета нов Кодекс за застраховане. Те предвиждат увеличаване на лимита на отговорност при пътно произшествие при един пострадал със смъртен изход от 2 млн. лв. на 10 млн. лв. Предвижда се в полицата да влезе и сертификатът "Зелена карта", който се изисква при пътувания извън ЕС - в Македония, Турция, Украйна, Русия.

"Категорична съм, че кодексът не може да се сочи като причина за поскъпване на полицата. А защо не може - е ясно и просто - първо, обезщетенията се изплащат според лимита на държавата, в която се е случило произшествието. В случая се вдига единствено лимитът при един пострадал и това засяга обезщетенията само в България. При положение че досега няма нито един случай да са достигнати 2-та милиона обезщетение, съгласете се, че 10 млн. звучат като научна фантастика", категорична е зам.-шефката на комисията за финансов надзор Ралица Агайн.

Като "тестване" на пазара определиха шефове на големи компании твърденията за поскъпване. Проектът на кодекса трябва да бъде обсъден и приет от парламента. Той предвижда още "Гражданска" да се сключва и за срок до 3 г., както и да се разширява покритието ѝ. Ако е налице такъв казус, кодексът допуска отстъпка от цената, като размерът се определя от компанията.

Източник: в. „24 часа“


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).