Само за ден: Заснеха сто нарушители, паркирали неправилно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
16:12 / 16.10.2015
2717
По сто нарушители, паркирали неправилно, само за ден заснемат камерите на столичния КАТ, които вече втора седмица следят по тротоари и градинки.

Отиваме в столичния квартал "Лозенец". Коли - много, места за паркиране - малко. Уравнение с много неизвестни за шофьорите тук.

"Буквално се катерят, както се казва, ако може и по къщите отгоре да се качат, само и само да си паркират колите", възмути се гражданинът Камен Петров.

Затова всяко излизане от вкъщи за Васил се превръща в истинско изпитание. Веднъж намерил къде да паркира около къщата си - трудно се решава отново да тръгне.

"Много е трудно. Погледнете за какво става въпрос - ето я моята кола, това е на брат ми колата, ако изляза ей сега - след един час няма паркиране и чакаме 2-3 дни да се освободи място - да можем да паркираме пред вкъщи", допълни друг гражданин - Васил Дяков.

Затова и почти всеки тротоар или градинка тук е паркинг.

Заради подобни коли-препятствия преминаването на пешеходците по много от тротоарите в София се превръща почти в мисия невъзможна. На много места дори парковете са превърнати в паркинги и колите спират буквално върху алеите.

"Коли - ето - навсякъде - стъпили са на място, където дечица може би трябва да играят", подчерта Фани Дренчева.

За да се освободят тротоарите и градинките от нашествието на колите - всеки нарушител вече се снима от камерите в патрулките.

"Колегите минават първо по определения участък - заснемат първо знака, който доказва, че е забранено спирането в този участък и заснемат всички автомобили, които са паркирали на пътното платно", обясни Тенчо Тенев - началник на Пътна полиция - София.

Само за една работна седмица камерите са хванали почти 500 нарушители.

"Изпращаме покани на виновните водачи да дойдат при нас да им връчим фишовете, които сме им съставили", каза Тенев.

А след фиша следва глоба - от 20 до 50 лева. А за по-тежките нарушения - и акт. Камен приветства мерките, но иска и решение на уравнението:

"Наистина е много неприятно за паркиране - търсим, обикаляме, пускаме аварийки, слагаме визитки. Няма паркинги обществени, а всяко семейство има поне по два автомобила".

Въпреки че нарушителите са много, след като КАТ затегна контрола - поне шофьорите, позволили си да спират по спирки и да пречат на градския транспорт, намаляват.


Източник: Нова тв

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).