Сандов: България е обект на търговска агресия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
23:03 / 27.04.2022
795
"Въпросът с изпращането на оръжие в Украйна е въпрос, който трябва да се реши от българския парламент. Въпросът вътре в управляващата коалиция е ясно, че има различна позиция на една от партиите, но това не би следвало да е решаващо за съществуването на тази коалиция. Ние имаме управленска програма, която бележи пътя, по който трябва да вървим и принципите, и политиките, по които ние трябва да работим". Това заяви пред журналисти заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, предаде БГНЕС.

"Ситуацията е извънредна. Както виждаме Руската федерация, освен че не признава международните договори, свързани с човешки права, с териториална цялост и суверенитет на други държави, се вижда, че тя няма респект и не уважава, и не изпълнява и договори, които са търговски договори. В това число България е обект на търговска агресия, защото да се нарушава един договор по такъв начин, особено когато България е редовен платец, за последните повече от 15-20 години мисля не се е случвало нито веднъж ние да не си платим предварително за доставка на газ към същия този доставчик "Газпром". Дори и във времена, които на нас са ни спирани доставките от същия този доставчик – визирам зимата на 2009 г. Явно е, че Руската федерация опитва да влияе със своя износ на гориво, с газа, се опитва да влияние върху политическата ситуация в България“, каза той.

Сандов посочи, че вярва, че ще се прояви зрялост в управленската коалиция, в българския парламент за това "ние да не се поддадем на шантаж, да не се поддадем на рекет и да търсим общо европейско решение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...
Калфин: В един весел хаос си вървим напред. Каквото мине - мине, ...
Средствата за държавните имоти зад граница недостигат, състояниет...
Сезонът е открит: Колко ще трябва да платим за килограм череши?
Проф. Иван Литвиненко: Има начин държавната детска болница да се ...
Земетресение разлюля една част на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).