Санкционираха "Български пощи"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:46 / 05.04.2023
788
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на "Български пощи" ЕАД в размер на 247 564 лв. за извършено нарушение по чл.36, ал. 4 от ЗЗК.

Преписката е образувана по искане на "Стар Пост" ООД. По време на проверката комисията установи, че "Български пощи" ЕАД е предоставяло в страната пощенски услуги, за които е имало сключени договори с възложители по обществени поръчки. Проучването е констатирало, че цените за извършване на услугите са по-ниски от разходите за извършването на тези услуги. Установено е също и , че услугите са предоставяни в значителни количества, за продължителен период от време. Според КЗК, целта е нелоялно привличане на клиенти.

КЗК приема, че са налице данни за извършено нарушение по чл. 36, ал. 4 от ЗЗК от страна на "Български пощи" ЕАД, и с решение постановява прекратяване на нарушението и незабавно изпълнение, като възлага на "Български пощи" ЕАД направените в производството разноски.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - София област в 14 дневен срок от съобщаването му на страните, предават от news.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).