Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сарафов пред ВСС: Прокурори, които разследват Нотариуса са получили кръст от клонки и патрон
Автор: Алена Соколчева 11:42 / 13.02.2024Коментари (0)1256
©
В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати доклади, че двама от прокурорите от СГП, са получили заплахи за живота си. Единият е получил патрон в пощенската си кутия, другият, който е жена, е намерила кръст от клонки пред входната си врата. Това обяви и.д. главният прокурор Борислав Сарафов пред съдийската колегия на ВСС, която го изслушва.

Сарафов добави, че е изпатил доклада на министъра на правосъдието Атанас Славов, за да им бъде осигурена защита.  Славов заяви, че е изключително важно всеки магистрат да се чувства защитен, когато усеща заплаха.

Главният прокурор смята, че държавата в лицето на министерство на правосъдието трява да даде адекватен отговор на такива заплахи и да даде подкрепа на магистрати, които се осмеляват да се опълчат на злодеянията.  "Вакханалията срещу магистрати трява да бъде преустановено, колегите трябва да проведат безпристрастно разследване без да се влияят дори от заплахи", допълни той.

На заседанието са осем от членовете на Съдийската колегия. Отсъстват Боян Магдалинчев Драгомир Кояджиков, Стефан Гроздев, шефът на ВАС Радомир Чолаков.  В началото стана ясно, че всичките са в отпуск. Така заседанието е на ръба на кворума.   

Припомняме, че съдия Владислава Цариградска, която обяви, че е била заплашвана от Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, също присъства на заседанието, както и Николай Стайков от Антикорупционния фонд. 

Относно частните клубове: 

"С цел изясняване на ситуацията около тях още на 6 февруари наредих на дирекция "Информационно обслужване" в прокуратурата да направи справка  за преписките  срещу Божанов. До края на месеца трябва да се направи обобщена информация кои са прекратени и кои може да бъдат възстановени", поясни Сарафов.

Също така той припомни и за започналата ревизия на Софийската районна прокуратура. По думите му това са действията, които могат да се извършат рамките на неговата компетентност. Не съм запознат с досъдебното производство в СГП", каза Сарафов като се позова на Конституцията, която не му позволява да се интересува от делото. 

"Към настоящия момент не разполагам с подобна информация. Ако в рамките на досъдебното производство се установят подобни факти, бих помолил колегите да ми ги кажат, за да ги представя с доклад до ВСС.  Всяко едно име, което бих споменал, ще почива слухове и догадки. Не е момента сега да се провежда лов на вещици", бе категоричен и.д. главен прокурор относно информация за частни клубове, магистратско влияние, за съмнителни контакти между съдии и лица с тежки репутационни щети.

Очаквайте подробности!



Още по темата: общо новини по темата: 201
24.04.2024 »
19.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Енергийна криза
Природни стихии
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: