Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сцената на "България търси талант" се оказа последна за Атанас Клечаров, момчето е починало
Автор: Екип Varna24.bg 14:05 / 01.03.2021Коментари (0)4844
©
Вълшебният танц на Атанас Клечаров и Алис от школата по спортни танци във Велинград впечатли зрителите, а четиримата членове на журито единодушно му дадоха "Да“. Този танц се оказа последният за 18-годишния Атанас, който е от "слънчевите деца със Синдром на Даун“.

Наско е починал в края на ноември миналата година. Появата му на сцената на "България търси талант“ предизвика сълзи в очите на журито и много любов в думите им, когато те обявиха, че дават съгласието си двойката, изпълнила композиция от спортни танци, да продължи напред.

Думите на Наско: "Тези които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно“, бяха изписани на екрана след края на изпълнението.

Въпреки че се ражда със синдрома на Даун, Атанас Клечаров прекрачва прага на залата по спортни танци в град Ракитово още на 5-годишна възраст, където го посреща неговата учителка Мая Енчева.

Мая обучава Наско заедно с Алис и всички останали деца от школата й дълги години. Наско я следва неотлъчно и когато школата се премества от малкото градче във Велинград. Година след година, два пъти в седмицата дядо му го води в залата почти без пропуск и така до неговата 18-а годишнина.

Учителката на Наско споделя, че той се чувства добре сред децата, а те му дават цялата си любов сред прекрасната музиката и омайните стъпки на танца.

“Доколкото ми е известно, Наско беше единственият танцуващ човек с Даун в Европа", коментира Мая Енчева. – Не аз или другите деца, а самият той ни научи да го приемем такъв, какъвто е. Той помогна в това децата да свикнат с него и да го обикнат с цялото си сърце. Да разберат, че той не е различен, че всеки човек носи своя индивидуалност и че той е талантлив като тях ".

Благодарение на Мая, Наско и Алис стигат до голямата сцена на "България търси талант“, където се представят отлично. За съжаление, когато радостта от успешното представяне е вече осъзната, споделена с другите деца и ентусиазмът на всички е голям, Наско се разболява, здравето му се влошава рязко и той загубва живота си. Излъчването на съвместния му танц с Алис е в негова памет, като вечен спомен за всички негови близки и приятели, които го обичат.

bTV Media Group ще подкрепи школата от Велинград, в която Наско е танцувал, бил е приет и е бил щастлив години наред, като предостави средствата от sms-гласуването, събрани от един от предстоящите живи концерти в шоуто.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: