Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сексоферти за деца във Фейсбук
Автор: Екип Varna24.bg 08:51 / 14.05.2012Коментари (2)738
© Varna24.bg
Малолетни масово получават сексоферти във "Фейсбук" от непознати чатъри. Това разказаха група ученички по време на ученическото изложение "Фамилатон", на което имаше няколко щанда, посветени на безопасния интернет.

"Непознати са ми изпращали директни предложения за секс, без дори да са ми приятели във "Фейсбук", сподели четиринадесетгодишната ученичка Михаела. Осмокласничката уточни, че не отговаря на неприличните предложения и отхвърля поканите им за приятелство в мрежата.

"Фейсбук" е най-нашумялата социална мрежа сред учениците, която обаче крие и най-много опасности за тях, обясниха експертите от центъра за безопасен интернет. Затова създаването на профили на деца под 13 години е забранено и системата отхвърля заявленията им. Въпреки това обаче хлапетата масово лъжат за възрастта си и си създават профили много по-рано.

"Регистрирала съм се във "Фейсбук" преди три години", призна четиринаседетгодишната Михаела. Заради опасностите, които дебнат подрастващите във виртуалния свят, специалистите от Националния център за безопасен интернет и асоциация "Родители" са разработили няколко горещи линии, на които децата могат да алармират за онлайн тормоз и да споделят за всичко, което ги смущава във виртуалния свят.

Сигналите се подават на номер 124 123, на скайп адрес bblobbg или имейл helpline@online.bg. По време на събитието, което се проведе в Южния парк, героят защитник на децата в интернет Флашко упътваше деца и родители към щанда на Българската линия за онлайн безопасност и Националния център за безопасен интернет. Специалистите провеждаха чат уроци. Те поставяха учениците в реални онлайн разговори, в които хипотетичен събеседник ги пита за възраст, адрес, телефон и иска да види техни снимки.

"Целта ни е да изпитаме децата дали знаят, че не трябва да споделят лична информация", обясниха експертите от щанда на Националния център за безопасен интернет. Мероприятието събра над 3000 семейства, които се включиха в десетките забавления и състезания, посветени на Деня на Европа 9 май и Световния ден на семейството на 15 май.

"Целта на инициативата ни е да съберем родители и деца, защото в днешно време те прекарват все по-малко време заедно. Поставяме и специален акцент върху безопасния интернет. Децата прекарват все повече време там, чатът и "Фейсбук" вече изместват срещите с приятели и живото общуване сред учениците, което е притеснително", коментира Цвета Брестничка, председател на асоциация "Родители", организатор на събитието.


Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Ако разгледате повечето профили на момичета от тази възраст и малко по-големи са си направо фотоси за playboy.Да не говорим,че някои от тях активно практикуват услуги на повикване :).Този тип социални мрежи са нож с 2 остриета понеже един път създаден профила не може да се анулира.Хора,които публикуват реални снимки и данни просто им е бедна фантазията един хакер какво може да направи с тази информация.Виждате как обикновената електронна поща е атакувана от всякакви спамери и се чудите как хора от другият край на земята ви имат майла,а тук разполагат и с вашите лични данни. Съвета е въобще да се избягват такива места.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Катастрофи във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: