Село потресено от бедата, споходила младо семейство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:02 / 26.02.2019
1662
Многодетно семейство от пловдивското село Брестник остана без дом след пожар. Бременната в деветия месец жена, заедно с двете си деца и съпруга си се спасили на косъм от огъня. По думите на Петър и Константина Димитрови пожарът е тръгнал от комина. "Реагирахме на момента, загасихме печката, два пожарогасителя се изсипаха в зоната на пожара. Мислех си, че ще задуша ядрото, за да не се разпространи. Пожарът обаче се разпространяваше с огромна сила", каза Петър.

Семейството сподели, че не са успели да спасят нищо от покъщнината си. Останали са само с дрехите на гърба им. Сега живеят при сестрата на бременната Константина. "Не сме на улицата, много бързо приятели, познати и съседи реагираха – успяха да ни дадат дрешки за децата. И нас ни облякоха, дори имаме дрешки за малкия човек, който чакаме всеки момент", сподели жената.

Петър е пилот в Авиобаза "Граф Игнатиево", семейството очаква да получи жилище от военните. Изгорялата къща е почти нова, строена е около 2 години, а семейството се е настанило в нея през лятото на миналата година. Тя е ипотекирана и застрахована.

"Къщата е с дървена конструкция и не подлежи на ремонт, защото конструкцията е компрометирана, всичко е срутено до основи – няма стени, подове, тавани", каза още Петър.

Съседите на многодетното семейство заявиха, че къщата е изгоряла за минути. Кметът на с. Брестник заяви, че се събират средства и електроуреди от първа необходимост. "Хората в Брестник са потресени от бедата, която застигна Петър и Константина Димитрови. Започнаха да събират пари, за да ги подпомогнат. В три магазина в селото са поставени кутии. В Куклен - също", каза кметицата Елена Проданова. Ако искате да помогнете на семейство Димитрови, можете да дарите средства на следната сметка:

Константина Емилова Димитрова

УниКредит Булбанк

IBAN BG05UNCR70001520697983

Източник: btv

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).