Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Семейство победители: Отглеждането на 6-те ни деца е огледало на слабостите ни
Автор: Екип Varna24.bg 17:01 / 12.02.2022Коментари (0)1430
©
27 семейства, с три и повече деца по време на брака си, се включиха с 27 вдъхновяващи снимки и истории в конкурса "Моето голямо семейство"  Той се провежда, по повод 11-то честване на Седмицата на брака в България, чиято цел е да напомни на двойките да поддържат близостта помежду си.

Наградата за семейството с най-много деца спечелиха Орлин и Цвети Райкови. Те са семейни от 23 години и имат шест деца - Боряна на 22 г., Мартин на 18 г., Андрей на 16 г., Крум на 13 г., Стефан на 7 г. и Данаил на 3 г.

За тях семейството е най-изпитателното предизвикателство, но и най-вълнуващата привилегия. Определят го като източник на най-дълбоките болки, но и на най-големите радости, "най-чистото огледало на слабостите ни, но и най-сигурна подкрепа във всички обстоятелства."

Те споделят също, че семейството е приключение, призвание и школа и допълват - "приключение, защото ни сблъсква с неочаквани, неизвестни или невъзможни хоризонти; призвание, защото е възложена ни свише задача да си служим един на друг, всеки според отредената му роля... и школа, защото ни учи на характер, смирение и служение - както нас като родители, така и децата, с които споделяме живота си, подготвяйки ги за техния самостоятелен път." 

Втората награда за семейството с най-много харесвания на споделеното от тях спечелиха Даниил и Нора Таневи, които са женени от 11 години, с техните три деца - Виктор на 9, Катрин на 8 и Тео на 6.

Те споделят, че за тях семейството и децата са "най-струващата си, въздействаща и красива инвестиция, която можем да направим на тази земя."

Всяко от двете семейства получи ваучер за семейна почивка, в един от най-новите и модерни пет-звездни ултра ол инклузив семейни хотели на морето и безплатно участие в шестото издание на Училище за успешен брак.  

В състава на журито тази година се включи Владо Николов - петкратен шампион на България, бивш капитан на националния ни отбор по волейбол и баща на четири деца. В края на конкурса той пожела на семействата да продължават да вдъхновяват себе си и другите, за това как можем да изпълним със смисъл живота си.

Споделените снимки и истории от 27 участници в конкурса могат да се видят в албума "Моето голямо семейство" на страницата на Седмица на брака fb.com/brak.bg.

Инициативата в България е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно, от 7 до 14 февруари, в над 25 страни по света. Тя е съпътствана от множество събития за семейни, и не само, интервюта с известни двойки, вдъхновяващи истории и практични съвети и предизвикателства, насърчаване на семействата от кметовете и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Великден 2024 г.
Зърнената сделка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: