Семейството на онкоболната Теодора събра пари, за да я върне в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:17 / 30.04.2018
1764
Семейството на тежко болната Теодора, която се намира в бразилска болница, е събрало достатъчно пари, за да я върне у нас. Една от възможностите, които близките проучват, е младата жена да бъде транспортирана в България на 4 май.

По сметките на Теодора до момента са постъпили близо 100 хиляди лева. Кампанията по събиране на средства временно е спряна. Всеки, който има желание, може да продължи да подкрепя семейството финансово за предстоящи разходи по лечението.

32-годишната Теодора се бори с рак на гърдата. Преминала е всички стъпки на конвенционалната медицина, но безуспешно.

Заминава в края на март за Бразилия, за да търси изцеление с алтернативни методи при лечителя Жоао де Деус, Божия Джон в околностите на Сау Паулу. Състоянието ѝ обаче рязко се влошава, а съпругът ѝ я намира в болницата упоена.

За първи път пред камера застана представител на водача, организирал групата до Бразилия Кармен Лазарова. Твърди, че е поканила семейството на среща за уточняване на здравословното състояние на Теодора, но те не са се появили. Теодора се присъединила към групата в Бразилия, водена от друга жена, с която не успяхме да се свържем.

"Кармен не е провела среща с Теодора и семейството на Теодора, поради факта, че тя не е била техният водач", заяви Анна Попова, адвокат на Кармен Лазарова.

В интернет страницата на Кармен Лазарова се описва, че е обучена да предава енергия чрез специални движения на ръцете, с което да помогне за лечението на различни болести. Чрез прилагането на тези умения върху себе си Кармен Лазарова твърди, че е успяла да се излекува от рак. Защитничката на Лазарова не смята, че Теодора е била подведена, въпреки че думата "лечение" фигурира на много места в сайта.

"Организира групи, които търсят духовна трансформация, чрез която би се постигнало физическо лечение", обясни Анна Попова, адвокат на Кармен Лазарова. На коментара ни, че сме видели, че са за хора, търсещи духовно и физическо лечение, тя заяви: "Може би е въпрос на интерпретации".

Източник: bTV

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).