Семейството на убития Митко от Цалапица се срещна с вътрешния министър, протестите продължават

Автор: Петя Кузева
Коментари (1)
12:32 / 01.09.2023
2610
В първия работен ден на Парламента майката на Митко от Цалапица Атанаска Бакалова се присъдени към други почернени майки - тези на децата, убити в катастрофи - за да продължи борбата си за справедлиност за убитото си дете. Тя и мъжът и Данчо пристигнаха в столицата рано тази сутрин с очакване някой от изключително заетите с дебати депутати в Народното събрание да слезе при тях на подлеза в "Триъгълника на властта". Разказаха ни, че днес единствен вътрешният министър Калин Стоянов се е спрял при тях за няколко минути, за да ги изслуша. Той ги е уверил, че се работи по случая и се надява скоро да има развитие.  

Минаха повече от 40 дни от убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, а семейството му не спира да протестира и заради това, че не получава достатъчно информация по случая. Основният заподозрян за убийството Рангел Бизюрев все още не е арестуван и е в Германия.  

"Митко може пак да е пострадал от добрата си. Телефонът му е звъннал, излязъл е от вкъщи и е казал "Ей, сега идвам". С какво е бил подлъган Митко, аз нямам идея. Нямам идея и какво са казали близнаците. Попитах защо е убит Митко. Никой не ми даде отговор на този въпрос, никой не ми дава причина. Защото Митко си беше вкъщи и нямаше никакво намерение да излиза. В 22:30 същия ден аз си взязох вкъщи и го оставих навън на масата на двора. Той само ми каза, че ще постои още малко и тогава ще се прибере. На сутринта разбрахме, че Митко го няма. На другия ден подадохме сигнал, телофонът му беше изключен. А Митко, където и да отидеше, винаги се е обаждал. Дори ми казваше с кой излиза да пие кафе. От малък беше учен така и го правеше. Винаги е държал контакт, винаги е сме знаели къде и с кого е. И да му паднеше батерията, винаги взимаше друг телефон и се обаждаше", разказа почернената майка.

 

"Митко е излязъл, защото е бил повикан от приятел. Не знаем с какво е бил подлъган, ние не знаем", твърдят майката Атанаска и пастрокът Данчо. 

"Протестите ни продължават до изясняване на случая. Искаме да сменят члена, по който са подведени близнаците, това е най-лекият член. Борислав, един от близнаците, се е обадил на Митко и го е изкарал навън. Какво се е случило не знам. Те са го заровили. И другият брат е участвал в заравянето на Митко. Това знаем със сигурност. Кой кога се включил, изяснено ли е от възстановката, нищо не знаем. Но докато не дойде Рангел, не може да бъде сменен члена, за да може да се чуят и неговите показания. До момента всичко е прехвърлено на Рангел. Да се надяваме, че скоро ще бъде заловен и екстрадиран от Германия в България", продължи осиротялата майка и ни разказа за малките неща, които не знаем за вече покойния й млад син. 

"Митко обичаше да снима природата, където и да отиде. Обичаше да е сред природата с приятели, с баща си. С мен не е имал толкова възможност, защото сестричката му е със специални потребности и трябваше да се грижа за нея и да ходим на терапии. Митко беше момче, пълно с живот и само на 24 години. Той беше уважаван, обичан и подкрепян от приятели. Всички негови приятели са до нас в момента - борят се, подкрепят ни. Няма да се спрем, искаме справедливост за Митко. Той винаги е бил до приятелите си. Имало е случай, в който е ставал свидетел по дело на негов приятел, подрепяше го. Делото приключи преди две години с осъдителна присъда за виновника", разказа Атанаска. 

Протестите с искане за справедлив съд за Митко продължават. И тази неделя близки и приятели пак ще затворят пътя Пловдив-Пазарджик.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (81):
27.03.2024 Нова смърт в семейството на жестоко убития Митко от Цалапица!
24.03.2024 Цалапица започна поредица от нови протести в търсене на истината
24.03.2024 Майката на Митко преди нов протест: Искаме цялата истина за убийството
22.03.2024 Атанаска Бакалова: Какво се случва в България?
21.03.2024 Първи кадри от конвоирането на окования във вериги исполин Рангел
Бизюрев
21.03.2024 Карат Рангел Бизюрев към Пловдив
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).