Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Семейството, приятели и колеги казаха последно сбогом на Иван Нейков
Автор: Екип Varna24.bg 12:51 / 03.08.2023Коментари (0)557
© БГНЕС
Множество хора, сред които близки и приятели, се събраха да се сбогуват и да отдадат почит в последния път на бившия социален министър и създател на днешната пенсионна реформа Иван Нейков.

Иван Нейков си отиде на 68 годишна възраст след тежко боледуване.

Димитър Манолов, председател на КТ “Подкрепа" заяви, че Иван Нейков е голям човек, приятел, експерт с прекрасно чувство за хумор. “Ще липсва много. За последно се срещнахме случайно пред един магазин, той беше с внучетата си и си побъбрихме сладко, сладко както сме го правили много пъти", разказа председателят на КТ "Подкрепа".

Васил Чобанов от Българската търговско - промишлена палата и бивш състудент на Иван Нейков заяви пред БГНЕС, че още като студент е видял неговите умения да бъде посредник в ключови моменти. “Иван умееше да накара страните да говорят помежду си и да се стигне до общи решения. Освен това като колеги от курса в Юридическия факултет видяхме неговата голяма любов в неговото голямо семейство. Много ми е жал, че се разделяме с него", каза Васил Чобанов, след което поясни, че много неща могат да се научат от него специални в Трудовото право. “Умееше да успокоява страните, така че да се съгласят, спомнете си какви стачки бяха. Иван умееше да ни събере", подчерта Васил Чобанов. “Докато ръководеше Балканския институт правеше толкова неща в региона, които позволяваха да бъдем точните и истинските юристи, които да помагат на политиците, а Иван умееше това още като министър, а и след това. Много хора разбираха защо говори тихо и защо всички говорят тихо, когато той го прави", подчерта още Васил Чобанов.

Добри Митрев, председателят на Българската стопанска камара (БСК) определи Иван Нейков като човек с главно “Ч", истински демократ, рядко възпитан професионалист, изключително добронамерен и диалогичен човек. “БСК винаги ще помнят Иван Нейков. Такива хора вече има все по - малко, всяка една такава загуба остава у нас една огромна празнота, защото той бе човек, който властта не промени. Остана си същия земен, добър, сладкодумен човек, приятел и експерт", допълни Добри Митрев.

На поклонението присъстваха и редица политици като бившата социална министърка и настоящ депутат от ГЕРБ Деница Сачева, председателят на СДС Румен Христов и бившият служебен министър председател Гълъб Донев.

Иван Нейков е роден на 17 април 1955 г. в Хасково. Завършва право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и до 1990 г. е инспектор-юрист в Главната инспекция по труда.

Между 1990 и 1997 г. заместник- председател на КНСБ.

През 1997 г. е министър на труда и социалните грижи в служебния кабинет на Стефан Софиянски. Остава на тази позиция и в последвалото правителство на Иван Костов до 2001г.

Нейков е председател на Балканския институт по труда и социалната политика, преподавател в Софийски университет “Св. Климент Охридски" и в Нов български университет (НБУ). Той е и създател на днешната пенсионна реформа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: