Сербезова подписа със СЗО важен документ 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:50 / 07.03.2022
857
Двугодишно споразумение за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република България и Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) за 2022-2023 г. беше подписано днес от министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова и регионалния директор на Световната здравна организация за Европа д-р Ханс Клуге в Копенхаген, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Проф. Сербезова е на двудневно работно посещение в датската столица. Съгласно подписания документ, през новия двугодишен период, МЗ и СЗО ще фокусират съвместната си дейност в области като универсално здравно покритие за всички, по-добре защитени хора при извънредни здравни ситуации и други. Освен работата по двугодишното споразумение, българският здравен министър и д-р Клуге обсъдиха предизвикателствата пред здравните системи в глобален мащаб, мигрантските кризи и пандемията от COVID-19.

Проф. Сербезова изрази благодарност към представителите на Регионалния офис на СЗО за Европа за цялостното им съдействие, оказвано по време на пандемията от COVID-19. От името на Регионалния офис на СЗО за Европа, д-р Клуге връчи на министър Сербезова награда за българските медицински служители като признание за тяхната всеотдайност и положените изключителни усилия в борбата за овладяване на пандемията.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).