Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сергей Станишев: Президентът Радев помогна за диалога и не действа механично
Автор: Екип Varna24.bg 09:04 / 07.11.2022Коментари (0)802
©
Георги Първанов имаше отговорност, че заради членството ни в ЕС трябва да има правителство. Сега Румен Радев също се държи по начин да помогне на партиите да говорят помежду си, не се действа чисто механично и за 3 седмици нещата да замитат.

Този паралел между настоящата ситуация за съставяне на правителството и преговорите преди създаването на Тройната коалиция по времето на Георги Първанов направи в ефира на NOVA бившият премиер и експрезидент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той посочи, че волята на президента трябва да е обединител на нацията.

Според него за добър резултат, трябва да има ясна програма на правителството. В предния кабинет на четворната коалиция според него е липсвал ясен механизъм за изчистване на политическите различия. И напомни, че докато той бе премиер, имаше коалиционен съвет, с представители на трите партии и след това се съобщавали компромисите и решенията, които са взети.

Станишев посочи, че очевидно с първия и втория мандат сега трудно ще се състави правителство, по-реалистичен е вариант това да стане с третия. "Коалициите в това НС се разминават много. Всяка от тези политики е важна за всяка от партиите и никоя не иска да се отказва", добави той.

"Аз съм наясно, че много хора имат очаквания свързани с мен и БСП. За мен е важно да има енергия за левицата и тя да си изпълни ролята. Каква ще е моята функция? Аз съм казал, че ще участвам, имам умения за водене на диалог и ще потърся формата да съм полезен за обществото и лявото, което в криза. Не е добре то да е фрагментирано, демокрацията не може да върви на един крак - трябва да има ляво и дясно. Искам да чуя какво мислят различни хора и как мога да съм полезен. Постигнал съм твърде много като политическо развитие, нямам самоцелни амбиции да се доказвам, но не съм безразличен към това, което се случва", лаконичен бе той на въпрос дали би се върнал начело на БСП.

Според Станишев Корнелия Нинова и ръководството на партията не са променили БСП към добро и са изгубили изключително много избиратели. Той иска да знае "има ли съпротивителни сили срещу това статукво, което тегли партията надолу". И добави, че БСП е станала лидерска, и както казвали политолози - проста и малка.



Още по темата: общо новини по темата: 868
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: