Сергей Станишев: Винаги съм бил привърженик на това да настояваме да влезем едновременно в Шенген - по суша и по море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:50 / 05.01.2024
1211
Винаги съм бил привърженик на това да настояваме да влезем едновременно в Шенген и по суша и по море. България и Румъния са изпълнили всичко и трябва да има ясни дати за приемането ни. Дълго време бяхме в поза на молитва, но няма някой, който не си е свършил работата. Не можем да бъде дискриминирани заради вътрешни проблеми в чужда държава. Австрия има много интереси и в България и в Румъния. Това заяви в ефира на bTV Сергей Станишев, евродепутат и бивш премиер на България. 

Трябва да има ясна дата, а не да се поставят нови условия извън критериите за Шенген, категоричен е още той. По думите му ситуацията в Австрия само ще се изостря. 

"Винаги съм казвал, че в един момент трябва да се излезе от позицията на молител и да имаме малко по-твърда позиция, нашите партньори трябва да знаят, че това ще се отрази в двустранните отношения", каза още Станишев. 

Той е убеден, че не трябва да се случват нещата чрез шантаж, защото и България може да шантажира. 

"Трябва да търсим решениета достойно и със самочувствие. Не искам да подценявам работата на когото и да е, но един политик се оценява от резултатите. Засиленото присъствие на Фронтекс по границата ни - само ще я укрепи", заяви още той. 

Станишев заяви, че трябва да има институционализиран диалог, за да не се разкъсва управлението. "Нека да видим какво ще се случи в управлението, не виждам основа да се предвиждат сътресения", смята той. 

БСП губи подкрепата на своите избиратели. Винаги съм ввярвал, че политиката е въпрас на кауза, ако нямаш смислени предложения, които да променят живота на хората - за какво си там, да си министър или премиер - сигурно е приятно за личността, но какво от това, заяви той и добави, че БСП се съзтезава на терена на ВМРО, а не там където трябва да бъде.

Виж коментарите (1)

Още по темата (530):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев на среща с "Прозрачност без граници": Ще провед...
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...
Ето колко е средната заплата за март месец според данните на НСИ
С какво трябва да сме съгрешили, за да има право работодателят да...
НСИ с последни данни за инфлацията у нас
Главчев за казуса с пенсиите: Не може и те да са предизборен плак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).