Шаламанов за новите военни назначения в Украйна: Зеленски "поема още по-голяма степен на собственост върху изхода на войната"

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
17:57 / 12.02.2024
1188
С новите висши военни назначения Украйна ще демонстрира висока степен на единство между цивилно и военно ръководство. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" доц. Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната.

Според доц. Шаламанов с направените промени Зеленски "поема още по-голяма степен на собственост върху изхода на войната и отбранителната операция за Украйна": "Това ще доведе и до по-силна подкрепа в Европа. Нека не забравяме, че президентът Зеленски успя да постигне начало на процесите на присъединяване на Украйна към Европейския съюз. Европа е много силно ангажирана с бъдещето на Украйна и с развитието на индустрията на Украйна. Все повече големи европейски компании има в отбранителния сектор и във всеки друг сектор, пряко ангажиране с успеха на Украйна. Това е много голяма промяна, която трябва да бъде по някакъв начин експлоатирана и във военно отношение. Но идеолог на тази промяна е президентът Зеленски".

По думите на бившия министър на отбраната това е промяна, която отдавна се е обмислява и е свързана с навършването на почти две години от войната, която изисква промени: "Промени в стратегията, в тактиката, промени в технологията, в комуникацията, в провеждането на мобилизация. И естествено такава промяна понякога е свързана и с промяна на хората, защото те се уморяват и се привързват към определени концепции, които явно е дошло време да бъдат адаптирани".

Виж коментарите (0)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Национални новини:
Томина неделя е! Ето какво не трябва да правите днес
Маджарово: Море от живописни родопски върхове, съхранили духовнос...
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).