Шарков: Смесва се сигурността на децата с политиците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:27 / 21.01.2016
659
Ваксината "Пентаксим" се използва в цяла Европа, в 150 държави в света. В становището на изпълнителната агенцията за лекарствата се казва, че ваксината е идентична по състав с френската. Това е същата ваксина, която се е прилагала в България в имунизационния календар, заяви по Нова тв Ваньо Шарков, зам.-министър на здравеопазването.

Той обясни, че при вноса на ваксината не се е явил притежателя на разрешение за употреба, това са търговците. Няма причина, когато си осигурил ваксина, която е безвредна, това да се използва за политическа атака, заяви той и каза, че е добре проверката на прокуратурата да бъде направена, за да се изчистят проблемите. Но не и да се плашат хората, реагира той.

Първоначалните разговори с турската страна били те да дарят "Пентаксим". След това попитали дали можем да им доставим наша ваксината. Няма нищо съмнително, увери зам.-министърът.

Шарков каза, че не може да идентифицира кой стои зад всичко това. "Чувам хора, които смесват сигурността на българските деца с политиците. Смесването на тези два въпроса е заплаха за общественото здраве". Смятам, че това е целта, отговори той на въпрос - да се всява паника ли.

54 лв. е струвала ваксината преди, доставената, въпреки че е дарение, при вноса се записва цена, и на митница е записано - 27 лв., обясни зам.-министърът. "Може би това е проблемът", каза Шарков.

Прокуратурата е длъжна да участва в този разговор, защото той е в обществен интерес, той е повдигнат и те нямат право да мълчат, заключи Шарков.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Посолството на САЩ в София с важно съобщение
Близо 57 000 ментета задържаха митничарите на двата моста между Б...
Ако получите такъв имейл от Инспекцията по труда, в никакъв случа...
КНСБ: Човек трябва да получава заплата от 1454 лв. нето, а за сем...
Не отваряйте и не отговаряйте на тези имейли, съветва експерт по ...
Да отидеш на протест, да ти блъснат колата и да се прибереш с пат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).