Шеф на ловна дружинка застреля циганин заради силна музика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:42 / 19.10.2019
1865
Шеф на ловна дружинка гръмна ром с пищов и го уби на място. Престъпленето е било извършено в петък около 21.30 ч. в ловешкото село Лисец. Преди време Борко и семейството му от ромски произход си купили къща в съседство с тази на шефа на местната ловна дружинка Валентин Петров и заживели в нея общо 17 човека.

Според кмета на Лисец Пламен Върбановски, всяка вечер ромите пускали силна музика. Това дразнело много съседите и най-много Валентин, който няколко пъти им правил забележки, но напразно. В петък вечерта след поредната бясна чалга в махалата, Валентин отишъл до съседите да ги принуди да намалят музиката. Между него и главата на ромската фамилия - Борко, се разразил скандал. Внезапно домакинът извадил нож и се нахвърлил с него върху своя съсед да го коли.

За да се защити пък, Валентин извадил пистолета, който носел в себе си и произвел изстрел. За нещастие куршумът улучил смъртоносно ромът нападател и той издъхнал малко по-късно в болницата в Ловеч, където бил откаран. 59-годишният стрелец е арестуван, засега за срок от 24 часа, като вероятно прокуратурата ще поиска да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - постоянно задържане под стража.

Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Ловеч, съобщват от местната полиция. Кметът на Лисец Пламен Върбановски сподели, че убитият Борко бил по думите му "голям бандит" и вече от 12 години, откакто се заселил с многолюдната си фамилия в селото, правел големи проблеми и му създава главоболия, пише "Монитор".

"Занимаваше се с кражби основно. Крадеше каквото му падне, главно предмети за старо желязо. Не се вслушваше като му говоря и си правеше каквото си искаше. И сега тръгнал с ножа срещу Валентин, и той, за да се предпази, се принудил да стреля по него", разказва кметът Пламен Върбановски.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).