Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шеф на заведение: Навремето пращаха мутрите да бият, сега пращат полицията!
Автор: Екип Varna24.bg 20:38 / 16.01.2021Коментари (9)3670
Санкции и глоби са наложени след драстичните нарушения на COVID мерките в Пловдив. Полицията разкри незаконни частни партита, провеждани в популярни ресторанти в града. В едно от събиранията като изпълнител участва и фолк звездата Милко Калайджиев.

Властите настояха за максимални наказания. След проверката на полицията снощи в пловдивски заведения бяха съставени актове за административно нарушение на общо 68 души.

Пред bTV Милко Калайджиев заяви, че е бил поканен като гост на рожден ден на семейни приятели и като поздрав изпълнил няколко песни. Но както и да е било планирано, то е незаконно. Според заповедта на здравните власти, работата на заведенията е забранена на този етап, както и събирането на повече от 15 души на едно място.

В петък вечерта Милко Калайджиев избяга от журналистите, след като полицията неочаквано удари заведението, в което фолк-певецът забавляваше над 50 гости на частно парти. Фолк изпълнителят получи акт за неспазване на дистанцията от метър и половина:

"На физически лица всъщност максималният размер е до 1000 лева", каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Никой от участниците в празненството не пожела да говори. По-късно пред bTV Калайджиев заяви, че бил поканен като гост на рожден ден на семейни приятели. 

"Аз не съм знаел, че ще има толкова много хора, десетина, петнайсет човека, ако има е нормално, нали така? То беше много рано. Не знам дали Вие знаете в колко часа беше това нещо? Това се случи към 8:20 ч. някъде снощи. Не е било късно, отидох, хората вече бяха седнали там и какво да правя. И аз седнах, и така. Поздравих рожденика с две-три песни, това беше от мен и в осем и двайсет, и трийсет дойде полиция и всеки си даваше личната карта и направиха актове на всички и това е всъщност цялата история“, каза фолк изпълнителят.

"Аз спазвам стриктно всичко. От горе-долу от края на месец октомври всички участия са отложени“, казва Калайджиев.

Собственикът на рибния ресторант, в който се е състояло партито, днес беше в заведението, но отказа да говори. Управителят на другия ударен от полицията ресторант заяви, че ще обжалва наложените актове в съда.

"Направиха ни актове на всички за неносене на маски. А ние нямаме задължение да носим маски, след като не работи заведението изобщо. И ние сме 12 човека! ", управителят на заведение Тихомир Монев. "Навремето пращаха мутрите да бият - сега пращат полицията".

Версията на Тихомир Монев е, че в ресторанта му е имало заснемане на онлайн реклама с танцьорки, а не парти с гости и клиенти. Убеден е, че станал жертва на конкуренцията.

Полицейската акция в Пловдив предизвика коментара и на премиера.

"Тук има тарикати, които лъжат държавата, а те лъжат себе си, защото ще се разболеят. видно е, че б-я с тези мерки, с дистанция, България се движи  в сравнение с другите хора в невероятно либерален начин“, заяви Бойко Борисов.

От "Пайнер" заявиха, че Милко Калайджиев не се е допитал до тях за нерегламентираното си  участие в Пловдив.

Точна статистика на нарушеният няма, но източници от МВР казват, че полицията всеки ден разкрива поне едно заведение, което работи в нарушение на мерките. Един от най-фрапиращите случаи е около Коледа, когато персоналът в софийско заведение държа като заложници своите клиенти часове наред, за да не допусне проверяващите органи вътре.




Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Толкова не сте виновни, че още малко да ви съжали човек. За трепане сте, нещастници малоумни
+1
 
 
що така бе Мите-нали ти казвахме да го непразнуваш тоз рожден ден.Ти не та не-ще се изхвърля кат чикия на мокър пясък.Е изхвърли се.По един акт на всички гости да те помнят.И БатМилко вече не ти говори,че ти му обеща,че имаш връзки в полицията.Да ама първите се оправиха с полицията-сега вече и полицаите цакат здраво.Нищо ще се научиш и ти.
+2
 
 
Който е работил в Рибарник знае кои са мутрите.Лошо отношение към персонала.Там проверки не се правят и затова беснеят,че някой си е позволил да ги проверяват.Полицаите трябваше по един бой да и спретнат за урок и уважение към властта.
+2
 
 
Шеф на майка му на ПУ*ката. Кретен. Биха ли го полицаите ? Проверили му документите и му наложили глоба. Ако беше в Китай сигурно щеше да цепи камъни 20г. де**а селските тарикати и "бизнесменчета".
+4
 
 
простаци,не глоби,а затвор за вас!Какво си мислите,скапаняци,че законите не важат за вас?Че ще *бутнете* по 50 лв като на здравните инспектори,които си закириват очите за свинщините в кръчмите ви?
-4
 
 
Гладни, гладниии фуражките нема приходи последно време...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: