Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шефката на лаборатория към голяма болница влиза в затвора!
Автор: Екип Varna24.bg 17:01 / 04.02.2019Коментари (2)2072
© Varna24.bg
Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимата Йорданка Димитрова на три години лишаване от свобода и глоба в размер на 5000  лева, а подсъдимият Вълко З. на две години и шест месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 4000  лева. Двамата са признати  за виновни в това, че  в периода от юни до септември 2017 г. в Раковски, в с. Мокрище, обл. Пазарджик, на територията на община Септември – между селата Ветрен и Братаница, област Пазарджик, в Хасково, в Чепеларе, Асеновград, в с. Крумово, област Пловдив, в Пловдив, в съучастие помежду си, подсъдимата Йорданка, като извършител, в качеството си на длъжностно лице – ръководител на "Специализирана химическа лаборатория“ при УМБАЛ "Пловдив“ АД, а подсъдимият Вълко, като подбудител и помагач – умишлено е склонил и улеснил подсъдимата Йорданка да поиска и приеме дар, който не й се следва, за това, че като длъжностно лице, в кръга на службата си, е съставила официален документ – протоколи за химическо изследване, в които е удостоверила неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани тези документи пред надлежни органи на властта като доказателства:

престъпление по чл. 301 ал.3 вр. с ал.1 вр. с чл. 20 ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл. 26 ал.1, вр. ал. 3 от НК за Йорданка Д., и чл. 301 ал.3 вр. ал.1 вр. чл. 20 ал. 3 и ал. 4 вр. ал.1 вр. чл. 26 ал.1 вр. ал. 3 от НК – за подсъдимия Вълко З.

Освен това Йорданка е призната за виновна и в това, че през същия период в Пловдив като длъжностно лице – ръководител на "Специализирана химическа лаборатория“ при УМБАЛ "Пловдив“ АД, в кръга на службата си е съставила протоколи за кръвни проби, в които е удостоверила неверни обстоятелства с цел да бъдат използвани пред сектор "Пътна полиция“ при ОД МВР – Пловдив като доказателства за тези обстоятелства  – престъпление по чл. 311 ал.1 вр. чл. 26 ал.1 от НК, за което на подсъдимата е наложено наказание от една година лишаване от свобода.

За двете деяния, извършени от Йорданка е наложено едно общо най-тежко наказание от три години лишаване от свобода, към което е присъединено и наказанието глоба в размер на пет хиляди лева.

По отношение на подсъдимия  Вълко съдът е постановил да изтърпи изцяло и отделно наказание от една година лишаване от свобода, наложено му от Районен съд – Пазарджик през март 2017 г., чието изпълнение е било отложено по реда на условното осъждане. 

Подсъдимите ще следва да изтърпят наложените наказания ефективно, като за подсъдимата Йорданка е определен първоначален общ режим, а за подсъдимия Вълко първоначален строг режим.  

Освен това подсъдимата Йорданка е лишена от правото да заема длъжността ръководител на "Специализирана химическа лаборатория“ за срок от четири години. Тя е осъдена и да заплати сумата в размер на 4400 лева, представляващи равностойността на неправомерно получените парични средства. Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Е, сега кой ще казва, че нямаме алкохол в кръвта?
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 04.02.2019 г.
0
 
 
Както се казва - честито на печелившите! И после - пак подменяйте проби.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: