Шефът на БНБ: Очаква се сливане на банки в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:53 / 30.09.2016
1130
Очаква се консолидация - сливане на банките в България, процес, който тече в цяла Европа. Това обяви в интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV управителят на БНБ Димитър Радев.

Вече има интерес от страна на стратегически инвеститори отвън, преди година той беше нулев, уточни Радев.

По думите му в България не стои на дневен ред въвеждането на отрицателни лихви, което би означавало да плащаме на банката, ако си държим парите на депозит, но не се очаква и покачване на ниските лихвени проценти скоро.

Банковият надзор е в много по-добра кондиция, приключи стрес тестът на банките, отчете Димитър Радев, който е начело на Народната банка от една година.

Всички банки у нас са над регулаторния минимум, припомни Радев. По думите му банковата система у нас е стабилна, а доверието във финансовите институции се възстановява.

Радев обяви, че работи добре с кабинета "Борисов 2". Относно дълговете на държавата управителят на БНБ коментира, че страната ни е третата с най-нисък дълг спрямо БВП след Естония и Люксембург.

Според него е рано да се говори за влизането на България в Еврозоната. Към момента валутният борд и левът са стабилни, обяви Радев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).