Шестима остават за лечение в болница след катастрофата край Резово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:04 / 06.04.2022
607
Четирима афганистанци и двама българи остават на лечение в бургаската държавна болница след тежката катастрофа с военен камион край Резово. Състоянието на пострадалите е стабилно.

"Един афганистански гражданин е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима са хоспитализирани в неврохирургията с травми на гръбначния стълб. И двамата български граждани, които са военни, са хоспитализирани в неврохирургията с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош, те са на 42 и 23-годишна възраст. Няма опасност за живота им, контактни са", заяви в "Денят започва" д-р Светослав Тодоров, заместник-директор на държавната болница в Бургас.

Предстои да бъдат изписани в близките дни след допълнителни изследвания. Очакват се резултатите от тестовете за алкохол и наркотици.

След инцидента в болницата са докарани двама български и 15 афганистански граждани. Подробности около катастрофата все още не са ясни.

По информация на военните не става въпрос за техническа повреда.

35 чужденци бяха заловени близо до турската граница от съвместен патрул на "Гранична полиция" и военните. Те е трябвало да бъдат транспортирани до Малко Търново, но катастрофират. Освен 17-те пострадали, настанени в държавната болница в Бургас, останалите са хоспитализирани в няколко частни болници в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...
Инвеститорът за детската болница: Няма да се създава "Национална ...
КНСБ: 50% процента от добавената стойност трябва да отива приорит...
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Окончателно: Природният газ поевтинява с близо 10% през май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).