Шкварек: Вотът на недоверие поставя удивителна, но ще има позитивен ефект върху важна тема 

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
19:10 / 12.10.2023
1004
По-добре вот на недоверие, отколкото всяко чудо за три дни. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът Кристиян Шкварек.

"Ако не беше протестът на енергетиците и ако не беше опитът за удължаване и използване политически на тази тема, нямаше много от нас въобще да разберат какво се случва с енергетиката в България. Темата нямаше въобще да се обсъжда от телевизии, радиа, вестниците, да се канят експерти. Нямаше да разберем за цялата схема на Европейския съюз да оскъпява двойно, тройно определен тип енергетика, за да я унищожава, опитът определени формация да се възползват икономически от Плана за възстановяване и устойчив преход", отбеляза политологът.

По думите му е хубаво, когато в общественото полезрение вместо да говорим за някое риалити или за поредната плейметка, обсъждаме важни теми за България: "Благодарение на този вот на доверие ще говорим седмица-две за "Енергетика“, която иначе щеше да бъде заровена някъде в медийния поток, което е по-скоро добре и позитивно, тъй като това е изключително важно, и е хубаво да разберем кой и защо печели от това да унищожава въглищната индустрия в България".

Във връзка със заканите на лидера на БСП Корнелия Нинова за подготовката на друг вот на недоверие, Кристиян Шкварек коментира: "Естествено е, че Корнелия Нинова се опитва да бъде под прожекторите на опозицията, тъй като мястото на опозицията се напълни доста сериозно. Тази сглобка има опозиция в лицето на "Възраждане“, на ИТН,  които се върнаха много силно в ролята си на опозиция, на Радостин Василев, който залива интернет със своите изказвания и с Tiktok и Facebook видеа".

Виж коментарите (0)

Още по темата (1126):
17.05.2024 Ясен Гуев: Битката за свободата на словото пробива през по-малките медии и социалните мрежи
17.05.2024 Президентът: Това, което най-вероятно ще се получи, е парламентът да бъде употребен за предизборна трибуна
17.05.2024 БСП поиска изслушване на енергийния министър и председателя на КЕВР заради тока на изънредното заседание
17.05.2024 Балабанов за извънредното заседание на парламента: Една политическа формация ще използва трибуната за предизборни цели 
14.05.2024 Край на рекламата на хазарт: Законът е обнародван в Държавен вестник, ето кога влиза в сила
13.05.2024 49-ия парламент: Равносметката
Още новини от Национални новини:
Ново проучване: Огромна разлика между основните претенденти за вл...
Как да извадим скица на недвижим имот: Колко струва услугата и за...
Знаете ли какво е камелина? Чисто новата култура се отглежда и у ...
Българин загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Колко ще ни струват компотите тази година?
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).