Шофьор обърна колата по таван, дрегерът отчете 3.08 промила: Изпих две патрончета от яд, но след катастрофата

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
15:35 / 04.10.2022
1036
60-годишен инженер от Пловдив получи днес присъда за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на катастрофа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Георги Ушев, който в момента живее в село Добралък, се призна за виновен по всички обвинения и делото срещу него приключи по съкратената процедура.

Инцидентът е от 7 април тази година, когато управлявайки своя "Фолксваген“, Георги предизвикал пътнотранспортно произшествие, като автомобилът му се обърнал по таван. Според обвинителния акт дошлите на инцидента полицейски служители го извадили от колата и установили, че пострадалият лъхал на алкохол. Това наложило да бъде изпробван с техническо средство "Алкотест Дрегер 7510“, което отчело наличие на алкохол в кръвта му.

За констатираното нарушение бил издаден талон за медицинско изследване, а Георги бил транспортиран за оказване на медицинска помощ в УМБАЛ "Св.Георги“ - Пловдив. Там предоставил кръв за химичен анализ, а резултатът показал, че концентрацията на алкохол в кръвта му е била 3,08 на хиляда.

Ушев бе осъден на 8 месеца условно, с 3-годишен изпитателен срок. Шофьорската му книжка бе отнета за 2 години, а освен това ще плати и разноските по делото в размер на 458 лв.

Съдията взе под внимание тежкото му социално положение (има здравословни проблеми и е безработен), както и чистото му съдебно минало.

На излизане от съдебната зала обаче Георги разви друга теза пред репортера на Plovdiv24.bg. "Когато шофирах, не бях пил. Заради болката в единия крак не успях навреме да натисна спирачката. Хвана ме яд заради катастрофата и изпих две патрончета водка. Полицаите дойдоха след 4 часа, но не ми повярваха, прокурорът - също. Призивът ми към хората е да не прекаляват с алкохола", заяви пред нашата медия осъденият условно пловдивчанин.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).