Шофьорката от касапницата на "Тракия", при която загинаха шестима, получи 4 години затвор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:35 / 31.10.2019
1277
Софийският окръжен съд постанови 6 години затвор на Цвета Таскова, обвинена за катастрофата между лека кола и автобус на магистрала "Тракия" от 13 април 2018 г. , при която загинаха шест души, а 17 получиха средни телесни повреди.

30-годишната Таскова е призната за виновна за това, че е причинила катастрофата, при която автобус се преобърна край аутобана.

Автотехническа експертиза доказа, че при опит да изпревари автобуса, в който пътували 45 души, Таскова загубила контрол над управлението и се врязала в калника на предната лява гума. Това довело до преобръщането на автобуса в близката канавка.

Присъдата на Таскова е за нарушаване правилата на движение и причиняване на смърт по непредпазливост. Прокуратурата поиска условна присъда за Таскова, както и защитата й, а самата тя се призна за виновна и поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Съдът обаче постанови шест години затвор, които намали с една трета на четири години при първоначален общ режим. Също така тя няма право четири години да управлява моторно превозно средство, уточнява БТА.

Таскова е осъдена да заплати и разноските по делото, както и 20 хил. лв. за неимуществени вреди на брат на загинала жена при инцидента.

Пред медиите адвокатът на Таскова - Николай Кокинов коментира, че ще обжалва присъдата. По думите му прокуратурата е подходила обективно, като е поискала условна присъда. Според Кокинов е необосновано тежко ефективното наказание.

Прокурор Мирослав Ангелов заяви, че "правото е наука за справедливостта и човещината". Ангелов отбеляза, че е поискал условна присъда на базата на доказателствата и законовите изисквания.

"Вътрешно убеден съм, че наказанието, макар и условно, щеше да постигне целите си", допълни прокурорът. Той каза още, че хората трябва да си вземат поука и да бъдат по-толерантни на пътя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (40):
20.04.2019 Шофьорката от касапницата на "Тракия" прецака жестоко семействата на
загиналите
15.03.2019 Шофьорката от касапницата на "Тракия" се изправя пред съда
06.12.2018 Описаха подробно как е станала касапницата на "Тракия" с шестима
убити
30.04.2018 Шокиращи разкрития за шофьора на автобуса-ковчег от АМ "Тракия"
26.04.2018 Шофьорката от касапницата на "Тракия" - барманка в Пампорово
24.04.2018 5000 лв. гаранция за Цвета, обърнала автобуса на АМ "Тракия"
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).