Шокиращи разкрития за жестокия убиец, буквално заклал студентка в София

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:45 / 26.06.2017
1469
Мъж е задържан за убийството на своята приятелка по особено жесток начин. Извършителят и убитата са 29-годишни. Това каза прокурор Емилия Русинова, ръководител на Софийска градска прокуратура, на брифинг в Съдебната палата. Тя поясни, че най-вероятната причина е ревност, неразбирателство и употреба на наркотици. 

"В дома му са намерени наркотични вещества, хапчета", каза Русинова. На 24 юни беше образувано досъдебно производство от Столична дирекция на вътрешните работи под ръководството на Софийска градска прокуратура за извършено тежко криминално престъпление - убийство. Заловен е извършителят на деянието. Същият е задържан за 72 часа". 

Тя поясни, че обвиняемият умишлено е умъртвил приятелката си, с която е живял около 2-3 месеца. "По изключително жесток начин е извършено убийството с множество удари по тялото, с метален стик, след което имало душене. Самият той е споделил, че за да спре страданията й, е забил нож в областта на врата, като освен забития нож има и дълбок прорез от средата на врата към гръкляна", коментира Русинова. Тя посочи, че това е било почти като опит да се отреже главата на починалата. 

"Съседите са чули шума, виковете на момичето, малко по-късно обвиняемият се обадил на своя приятелка", съобщи прокурорът. Тя обясни, че под претекст да го закара до някъде с неговата кола, приятелката му е отишла близо до адреса. Русинова поясни, че двамата са се качили в неговия апартамент и той е започнал да говори несвързани неща. По думите й обвиняемият е завел познатата си в стаята, където е лежало починалото момиче и свидетелката е видяла трупа, завит с одеяло. 

"Свидетелката успяла да се овладее и да запази самообладание, за да си тръгне от дома на обвиняемия. Преди да си тръгне, видяла двата ножа, по които личало, че има следи от кръв, макар да е опитал да ги почисти. След това не е сигнализирала веднага органите на реда, тъй като е нормално да се притесни. Обадила се е на своя приятел, който е приятел и на обвиняемия. Той е бил извън София.

Прибрал се е вечерта, поговорили са, след което са направили връзка с обвиняемия, опитали са се да го убедят, че трябва да се предаде", каза тя. Прокурорът разказа, че обвиняемият ги е посетил същата вечер и са му казали, че ако не се предаде, ще сигнализират в полицията.

"По-късно през нощта в петък срещу събота са се опитвали многократно да се свържат с него по телефона. По доказателствата и по данни от събраните в хода на разследването се установява, че още същата нощ обвиняемият е заминал за морето. По пътя около 2.00 часа е качил на стоп момче и момиче", обясни прокурорът. Русинова посочи, че в началото на пътуването обвиняемият е бил мил и любезен с пътниците си. 

"Между 3.30 и 4.00 часа при село Зимница, Ямболско е спрял колата на магистралата под претекст, че трябва да отиде до тоалетната. Сложил е бокс на ръката си, извадил е момчето от колата и му е нанесъл удар", обясни прокурорът. По думите й момчето е получило спукана околоочна орбита, което представлява средна телесна повреда. 

Прокурорът обясни, че момичето е успяло да избяга от колата. Емилия Русинова поясни, че и по това престъпление е образувано досъдебно производство в Ямбол. Русинова допълни, че в резултат на активните действия на органите на реда обвиняемият е задържан в събота в Созопол. "Същият е привлечен за извършване на убийство и е задържан за 72 часа, предстои внасяне на СГС за искане на постоянна мярка "задържане под стража", посочи още тя.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).