Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
Ўокиращо видео! Ѕаща отвлече насила детето си от майка му в ≈лин ѕелин
јвтор: ≈кип Varna24.bg 16:21 / 31.07.2020 оментари (5)1271
©
ƒържавните институции се заеха със случа€ в ≈лин ѕелин, при който главни€т архитект на общината беше заснет от охранителна камера да отнема насила детето си от майка му. ƒвамата са бивши съпрузи, като според жената тригодишното момиче е присъдено на нейно попечителство, а другото им дете - на 4 г. живее с баща си.

ƒържавната агенци€ за закрила на детето об€ви, че се е самосезирала въз основа на публикувани€ от майката клип в социалните мрежи.†

ѕо думите на  атерина »гнатова от две години и половина върху не€ и двете й малки деца се упражн€ва домашно насилие от нейни€ бивш съпруг и неговото семейство. «аписът на видеото показва как на 30 юли сутринта, докато жената тръгва за рехабилитаци€ с дъщер€ си, ко€то се възстанов€ва след инцидент, е нападната пред дома от бащата на тригодишното дете, който го отвлича. ћайката пише още, че родителските права са предоставени на не€, а от два месеца той държи и другата им дъщер€ (4 г.), без т€ да има право да € вижда. —ъщата е за€в€ва, че от страна на конкретни служители от отдела за закрила на детето са състав€ни документи с нев€рно съдържание, както и че е про€в€вано многократно грубо и арогантно отношение към не€. ѕосочила е, че между двамата родители е налице сериозен конфликт, както и редица примери, които показват неглижиране на детските потребности от страна на бащата.

ќт ƒј«ƒ са уведомили отдел "«акрила на детето" и началника на –айонното полицейско управление по местоживеене на детето. —игнализирана е и √лавна дирекци€ "Ѕорба с организираната престъпност" с искане клипът да бъде премахнат от социалните мрежи, тъй като съдържа лични данни за детето и зас€га неговите права и интереси.

—лед инцидента бащата доброволно се е €вил полици€та, където заедно с майката са подписали протокол за предаване на детето по определени€ им режим за контакти през л€тото.

"”мол€вам родителите да бъдат толерантни един към друг в ситуаци€ на разд€ла помежду си.", апелира д-р ≈леонора Ћилова - председател на ƒј«ƒ.

¬ същото време от ћ¬– също разпространиха официално съобщение:

 ъм 8.39 часа на 30 юли в –” - ≈лин ѕелин е получен сигнал за възникнал скандал на бул. "Ќовоселци", последван от още две съобщени€ - първото за отказ на майка да предаде детето на бащата съгласно съдебно решение, а второто - от самата майка, че бивши€т й съпруг отвлича детето им. ћеждувременно т€ пуска и клип в социалните мрежи.

Ќезабавно на адреса са изпратени полицейски служители. ѕред униформените жената об€снила, че†бивши€т й съпруг е отнел дъщер€ им, ударил € е, после предал детето на свой роднина, който се отправил към поликлиниката. Ѕащата на тъжителката ги последвал, но не усп€л да вземе внучката си.†«а из€сн€ване на казуса, родителите на жената били поканени в районното управление, а към 8.50 часа бащата се €вил в полици€та заедно с детето, за което веднага била уведомена майката. ѕолицейските служители оказали и съдействие на държавен съдебен изпълнител, от когото е изготвен протокол, а†в присъствието на служители на ƒирекци€ "—оциално подпомагане" детето е предадено на бащата. ќт родителите и роднината на бащата са снети сведени€ и съставени предупредителни протоколи по чл. 65 от «ћ¬–.

ќт –” - ≈лин ѕелин уточн€ват, че през последните месеци униформените неколкократно са оказвали съдействие във връзка с подадени жалби от всеки от двамата родители за неизпълнение на съдебни решени€. ѕо случа€ е образувана проверка, докладвана в –айонна прокуратура - ≈лин ѕелин.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2022 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
–азбиха контрабанда в особено големи размери във ¬арна
√рипна епидеми€ обхвана страната
«има 2021/2022 г.
¬андали в действие
√радски€т транспорт в —офи€
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg

«а реклама:
“арифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2022 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: