Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шокиращо видео! Баща отвлече насила детето си от майка му в Елин Пелин
Автор: Екип Varna24.bg 16:21 / 31.07.2020Коментари (5)1623
©
Държавните институции се заеха със случая в Елин Пелин, при който главният архитект на общината беше заснет от охранителна камера да отнема насила детето си от майка му. Двамата са бивши съпрузи, като според жената тригодишното момиче е присъдено на нейно попечителство, а другото им дете - на 4 г. живее с баща си.

Държавната агенция за закрила на детето обяви, че се е самосезирала въз основа на публикувания от майката клип в социалните мрежи. 

По думите на Катерина Игнатова от две години и половина върху нея и двете й малки деца се упражнява домашно насилие от нейния бивш съпруг и неговото семейство. Записът на видеото показва как на 30 юли сутринта, докато жената тръгва за рехабилитация с дъщеря си, която се възстановява след инцидент, е нападната пред дома от бащата на тригодишното дете, който го отвлича. Майката пише още, че родителските права са предоставени на нея, а от два месеца той държи и другата им дъщеря (4 г.), без тя да има право да я вижда. Същата е заявява, че от страна на конкретни служители от отдела за закрила на детето са съставяни документи с невярно съдържание, както и че е проявявано многократно грубо и арогантно отношение към нея. Посочила е, че между двамата родители е налице сериозен конфликт, както и редица примери, които показват неглижиране на детските потребности от страна на бащата.

От ДАЗД са уведомили отдел "Закрила на детето" и началника на Районното полицейско управление по местоживеене на детето. Сигнализирана е и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" с искане клипът да бъде премахнат от социалните мрежи, тъй като съдържа лични данни за детето и засяга неговите права и интереси.

След инцидента бащата доброволно се е явил полицията, където заедно с майката са подписали протокол за предаване на детето по определения им режим за контакти през лятото.

"Умолявам родителите да бъдат толерантни един към друг в ситуация на раздяла помежду си.", апелира д-р Елеонора Лилова - председател на ДАЗД.

В същото време от МВР също разпространиха официално съобщение:

Към 8.39 часа на 30 юли в РУ - Елин Пелин е получен сигнал за възникнал скандал на бул. "Новоселци", последван от още две съобщения - първото за отказ на майка да предаде детето на бащата съгласно съдебно решение, а второто - от самата майка, че бившият й съпруг отвлича детето им. Междувременно тя пуска и клип в социалните мрежи.

Незабавно на адреса са изпратени полицейски служители. Пред униформените жената обяснила, че бившият й съпруг е отнел дъщеря им, ударил я е, после предал детето на свой роднина, който се отправил към поликлиниката. Бащата на тъжителката ги последвал, но не успял да вземе внучката си. За изясняване на казуса, родителите на жената били поканени в районното управление, а към 8.50 часа бащата се явил в полицията заедно с детето, за което веднага била уведомена майката. Полицейските служители оказали и съдействие на държавен съдебен изпълнител, от когото е изготвен протокол, а в присъствието на служители на Дирекция "Социално подпомагане" детето е предадено на бащата. От родителите и роднината на бащата са снети сведения и съставени предупредителни протоколи по чл. 65 от ЗМВР.

От РУ - Елин Пелин уточняват, че през последните месеци униформените неколкократно са оказвали съдействие във връзка с подадени жалби от всеки от двамата родители за неизпълнение на съдебни решения. По случая е образувана проверка, докладвана в Районна прокуратура - Елин Пелин.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: