Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Щастлива развръзка! Откриха собственика на загубени пари
Автор: Екип Varna24.bg 16:59 / 12.01.2023Коментари (1)614
"Съдбата се усмихва изненадващо, винаги когато най-малко очакваш!" е максимата, която от днес ще бъде водеща в живота на 45-годишен мъж, загубил преди близо два месеца голяма парична сума в центъра на Бургас. Щастливецът, чиито пари бяха върнати до стотинка от благороден бургазлия, изцяло провери истинността на това жизнено правило и то в неочакван момент.

Историята започва прозаично – с изповядване на сделка пред бургаски нотариус. Мъжът, обичайно прецизен и точен при срещите си, е изправен пред ежедневното предизвикателство за бургазлии – паркирането в централна градска част. Леко напрегнат, опитвайки се да стопи минутите закъснение, поставя в джоба си сумата от 3 500 лв. и прибягвайки до офиса на нотариуса, търпеливо изчаква реда си за изповядване на сделката. Не всеки път обаче нещата са перфектни, защото клиентът преди него закъснява във времето и след почти 25-минутно отлагане, идва време и за изповядване на покупко-продажбата. Моментът на истината настъпва повече от неочаквано – 45- годишният мъж установява липсата на паричната сума, съобщава за обстоятелството на нотариуса и напуска офиса му с идеята да се върне по пътя до паркирания си автомобил.

Логично парите липсват. А, и кой би оставил голямата парична сума да лежи на пътя? Изправен пред неоспоримия факт на загубата мъжът се примирява, все пак изповядва сделката и се прибира у дома без надежда и желание дори да информира полицията за изгубените пари. Оптимист по душа и с убеждението "че щом така е трябвало да стане, нищо не може да се промени", усмихнатият мъж не унива, а продължава битието си, подкрепен от семейство и близки приятели, но които все пак разказва историята, за да си вземат поука.

Междувременно в Първо районно управление – Бургас се случва нещо странно – бургазлия предава сумата от 3 500 лв., като в детайли обяснява къде, кога и по какъв начин я е намерил. Подписва изготвените приемо-предавателни документи, но отказва да влезе в "светлините на прожекторите", ако собственикът на парите се намери, воден от благородството и скромността си. Минават напрегнати дни за полицейските служители – провеждат се множество издирвателни действия, преглеждат се видеозаписи, разпитват се свидетели. Мистерията обаче остава неразкрита – до самоличността на притежателя на парите не се стига.

Последният и ключов ход, близо месец след връщането на парите, е съдействието на медиите, които да оповестят факта за намерената парична сума и издирването на нейния притежател. Самоличността на собственика на парите обаче все още е неясна. До момента, в който по случайност, на журналистическите материали не попадат приятелите му. Препращат му полицейския призив и мъжът, без да таи особено големи надежди, решава да се яви в Първо районно управление – Бургас и да оповести загубата на сумата от 3 500 лв., точно упоменавайки купюрите на банкнотите, денят, часът и мястото където ги е изгубил. Без съмнение това е собственикът – положителна развръзка за поредния заплетен случай.

Близо два месеца след загубване на парите притежателят им отново е в полицията – този път за да си ги вземе физически. Леко разочарован е от факта, че бургазлията, който ги намерил, не е дошъл лично да се запознаят и да получи благодарностите му. Желанието му е повече от нормално - да му дари сумата от 1 000 лв. Научавайки повече за своя "ангел хранител" 45-годишният собственик на парите решава да се презастрахова и вписва втора своя воля в случай, че благородният бургазлия откаже да получи сумата от 1 000 лв., а именно с парите да се финансира паметна плоча на фасадата на Първо районно управление – Бургас в почит на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицейски служители Атанас Градев и Йордан Илиев.

Така и става – воден от природната си скромност, голямо сърце и благородна душа, бургазлията, научавайки за волята на притежателя на парите, отказва дарените му 1 000 лв. в полза на паметната плоча на служителите на реда. С усмивка се разделя с ръководството на Първо районно управление – Бургас връчило му благодарствен адрес от Директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, като си пожела добрите дела през 2023 година да продължат да се множат, а полицейските служители да имат по-малко работа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.01.2023 г.
0
 
 
"...прецизен и точен..."? Това е едно и също, бе и и се нарича тавтология! ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: